info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Cizrnový kotlík tagine s datlemi a dýní

Ingredience

150 g cizrny
2 červené cibule
200 g dýně hokaido
5 rajčat
2 brambory
1 mrkev
75 g datlí bez pecek
2 stroužky česneku
1 lžička zeleninového bujonu
1 lžička římského kmínu
1 lžička mleté papriky
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička skořice
4 lžíce olivového oleje
1 hrst čerstvého koriandru

Návod

Cibuli nakrájejte nahrubo, vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte (3–5 minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, dochuťte Würzlem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
Přidejte nahrubo nasekané datle, na větší kostky nakrájenou dýni hokaido (nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená.
Do směsi vsypte uvařenou cizrnu. Dle potřeby můžete omáčku zaprášit kukuřičným škrobem. Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekaný koriandr.
Tento pokrm je možno servírovat s jakoukoliv rýží, kuskusem nebo pečivem.
Cizrnový kotlík tagine s datlemi a dýní

Cizrnový kotlík tagine s datlemi a dýní

Ingredience

  • 150 g cizrny
  • 2 červené cibule
  • 200 g dýně hokaido
  • 5 rajčat
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 75 g datlí bez pecek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička zeleninového bujonu
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvého koriandru

Návod k přípravě

Cibuli nakrájejte nahrubo, vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte (3–5 minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, dochuťte Würzlem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.Přidejte nahrubo nasekané datle, na větší kostky nakrájenou dýni hokaido (nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená.Do směsi vsypte uvařenou cizrnu. Dle potřeby můžete omáčku zaprášit kukuřičným škrobem. Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekaný koriandr.Tento pokrm je možno servírovat s jakoukoliv rýží, kuskusem nebo pečivem.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.