info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Kuskus s pečenou dýní a cizrnou - videorecept

Ingredience

500 g dýně hokaido
500 ml vody
250 g celozrnného kuskusu
2 kostky zeleninového bujonu
1 plechovka sterilované cizrny
2 mrkve
2 šalotky
2 lžíce dýňových semínek
2 lžíce pistácií (nebo kešu)
1 lžíce Habešina koření Berber od Sonnentoru
2 hrsti zelených listů nebo čerstvých bylinek
2 lžíce lahůdkového droždí
5 lžic olivového oleje
1 lžička mořské nebo himálajské soli
Na zálivku: 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce umeocta, 1 lžíce javorového sirupu, 2 lžíce rozinek

Návod

Smíchejte všechny ingredience na zálivku, vmíchejte rozinky, aby nasákly.
Cizrnu sceďte, nechte okapat a pak ještě osušte. Dýni omyjte kartáčkem, vydlabejte semena, nakrájejte na kostky. Mrkev očistěte a nakrájejte na špalíčky. Šalotku nechte ve slupce, omyjte. Mrkev, dýni a cizrnu v míse promíchejte s kořením, droždím, solí a olivovým olejem.
Zeleninu s cizrnou dejte na plech a pečte v troubě rozehřáté na 200 °C asi 30 minut. Dýňová semínka nasypte na rozehřátou pánev a chvíli opražte nasucho.
Kuskus rozprostřete v široké pánvi nebo hrnci do tenké vrstvy. Zalijte vroucí vodou s bujonem, zakryjte, 1 minutu ještě povařte a nechte cca 10 minut nabobtnat. Poté prokypřete vidličkou.
Upečenou šalotku oloupejte a nasekejte nadrobno. Kuskus promíchejte s dýní, mrkví, šalotkou, cizrnou, rozinkami a zálivkou. Ozdobte bylinkami, dýňovými semínky a pistáciemi.
Video poster
Kuskus s pečenou dýní a cizrnou - videorecept

Kuskus s pečenou dýní a cizrnou - videorecept

Ingredience

  • 500 g dýně hokaido
  • 500 ml vody
  • 250 g celozrnného kuskusu
  • 2 kostky zeleninového bujonu
  • 1 plechovka sterilované cizrny
  • 2 mrkve
  • 2 šalotky
  • 2 lžíce dýňových semínek
  • 2 lžíce pistácií (nebo kešu)
  • 1 lžíce Habešina koření Berber od Sonnentoru
  • 2 hrsti zelených listů nebo čerstvých bylinek
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička mořské nebo himálajské soli
  • Na zálivku: 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce umeocta, 1 lžíce javorového sirupu, 2 lžíce rozinek

Návod k přípravě

Smíchejte všechny ingredience na zálivku, vmíchejte rozinky, aby nasákly.Cizrnu sceďte, nechte okapat a pak ještě osušte. Dýni omyjte kartáčkem, vydlabejte semena, nakrájejte na kostky. Mrkev očistěte a nakrájejte na špalíčky. Šalotku nechte ve slupce, omyjte. Mrkev, dýni a cizrnu v míse promíchejte s kořením, droždím, solí a olivovým olejem.Zeleninu s cizrnou dejte na plech a pečte v troubě rozehřáté na 200 °C asi 30 minut. Dýňová semínka nasypte na rozehřátou pánev a chvíli opražte nasucho.Kuskus rozprostřete v široké pánvi nebo hrnci do tenké vrstvy. Zalijte vroucí vodou s bujonem, zakryjte, 1 minutu ještě povařte a nechte cca 10 minut nabobtnat. Poté prokypřete vidličkou.Upečenou šalotku oloupejte a nasekejte nadrobno. Kuskus promíchejte s dýní, mrkví, šalotkou, cizrnou, rozinkami a zálivkou. Ozdobte bylinkami, dýňovými semínky a pistáciemi.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.