info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Voňavá dýňová polévka

Dýňová polévka se zabydlela už téměř ve všech domácnostech. Není divu. Tato krémová, sytá polévka se dá se připravit na spoustu způsobů. Naše je okořeněná badyánem, skořicí a zázvorem, a tak vám bude připomínat Vánoce. Pochutnáte si na ní ale kdykoliv.

Ingredience

100 ml rostlinné smetany

Návod

Dýni umyjte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte se 2 lžícemi oleje, hrubozrnnou solí, provensálským kořením a pečte do měkka při 170 °C.
Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na oleji. Přidejte červenou čočku, badyán, skořici, zázvor, osmahněte a zalijte 1 litrem vody. Vařte asi 15 minut.
Z vývaru vyjměte koření, přidejte upečenou dýni, povařte a rozmixujte do hladkého krému.
Polévku zjemněte na talíři rostlinnou smetanou a posypejte opraženým sezamovým semínkem.
Voňavá dýňová polévka

Voňavá dýňová polévka

Ingredience

  • 100 ml rostlinné smetany

Návod k přípravě

Dýni umyjte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte se 2 lžícemi oleje, hrubozrnnou solí, provensálským kořením a pečte do měkka při 170 °C.Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na oleji. Přidejte červenou čočku, badyán, skořici, zázvor, osmahněte a zalijte 1 litrem vody. Vařte asi 15 minut.Z vývaru vyjměte koření, přidejte upečenou dýni, povařte a rozmixujte do hladkého krému.Polévku zjemněte na talíři rostlinnou smetanou a posypejte opraženým sezamovým semínkem.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.