info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Švestkový jáhelník

Nadýchaný jahelník se švestkami – to je staročeská dobrota, kterou můžete podávat jako hlavní jídlo, snídani, svačinu nebo dezert.

Ingredience

700 ml rostlinného rýžového nápoje
400 g švestek
200 g jáhel
75 g mandlí
50 g tmavého sirupu agáve
30 g kokosového tuku
30 g sušeného ovoce

Návod

Jáhly spařte vroucí vodou. Jáhly uvařte společně s kořením v rostlinném nápoji. Vařte je na mírném plameni s poodkrytou pokličkou asi 20 minut, poté je přikryté nechte dojít. Hřebíček vyjměte.
Do uvařených jáhel vmíchejte nasekané mandle, kokosový tuk, sirup a sušené ovoce. Zapékací misku potřete tukem, rozložte připravenou směs do tenké vrstvy a uhlaďte její povrch. Nakonec zatlačte vypeckované švestky.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut, dokud švestky nepustí šťávu.
Švestkový jáhelník

Švestkový jáhelník

Ingredience

  • 700 ml rostlinného rýžového nápoje
  • 400 g švestek
  • 200 g jáhel
  • 75 g mandlí
  • 50 g tmavého sirupu agáve
  • 30 g kokosového tuku
  • 30 g sušeného ovoce

Návod k přípravě

Jáhly spařte vroucí vodou. Jáhly uvařte společně s kořením v rostlinném nápoji. Vařte je na mírném plameni s poodkrytou pokličkou asi 20 minut, poté je přikryté nechte dojít. Hřebíček vyjměte.Do uvařených jáhel vmíchejte nasekané mandle, kokosový tuk, sirup a sušené ovoce. Zapékací misku potřete tukem, rozložte připravenou směs do tenké vrstvy a uhlaďte její povrch. Nakonec zatlačte vypeckované švestky.Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 až 30 minut, dokud švestky nepustí šťávu.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.