info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Křehký koláč s jablky v karamelu

Báječný dezert pro mlsné jazýčky. Můžete ho podávat ještě vlažný, ideálně s kopečkem vanilkové zmrzliny. Pohodu nedělního odpoledne tak máte zajištěnou. Díky korpusu z celozrnné mouky a posypce z ovesných vloček je koláč zdravější, ale zároveň naprosto lahodný.Na koláč jsme použili formu o průměru 24 cm.

Ingredience

125 g třtinového cukru - na náplň
250 g pšeničné mouky celozrnné jemně mleté - na těsto
140 g studeného biomásla - na těsto
75 g jemných ovesných vloček - na drobenku

Návod

Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte je do mísy, zakápněte citronovou šťávou a promíchejte se skořicí a cukrem. Přesypte je do cedníku a nechte 45-60 minut vykapat. Šťávu z jablek svařte na sirup (5 minut vaření), zbylá jablka promíchejte se škrobem.
Do mísy dejte mouku, třtinový cukr, sůl a promíchejte, přidejte na kostky nakrájené máslo a spolu se suchou směsí ho zpracujte na drobenku. Přidejte 4 lžíce ledové vody a vypracujte soudržné těsto bez dlouhého hnětení. Zabalte do fólie a nechte odležet asi hodinu v lednici.
Vločky krátce nasucho opražte v rendlíku, přidejte máslo, kokosový sirup a promíchejte. Po zchladnutí směs rozmíchejte nadrobno.
Těsto vyválejte a přeneste do formy na koláč (24-26 cm) , okraje zarovnejte. Dovnitř naskládejte jablka a mírně stlačte, ať jsou na dně koláče rovnoměrně. Zalijte jablečným sirupem a zasypte vločkovou posypkou. Pečte v troubě na 180 °C asi 45 až 60 minut.
Křehký koláč s jablky v karamelu

Křehký koláč s jablky v karamelu

Ingredience

  • 125 g třtinového cukru - na náplň
  • 250 g pšeničné mouky celozrnné jemně mleté - na těsto
  • 140 g studeného biomásla - na těsto
  • 75 g jemných ovesných vloček - na drobenku

Návod k přípravě

Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte je do mísy, zakápněte citronovou šťávou a promíchejte se skořicí a cukrem. Přesypte je do cedníku a nechte 45-60 minut vykapat. Šťávu z jablek svařte na sirup (5 minut vaření), zbylá jablka promíchejte se škrobem.Do mísy dejte mouku, třtinový cukr, sůl a promíchejte, přidejte na kostky nakrájené máslo a spolu se suchou směsí ho zpracujte na drobenku. Přidejte 4 lžíce ledové vody a vypracujte soudržné těsto bez dlouhého hnětení. Zabalte do fólie a nechte odležet asi hodinu v lednici.Vločky krátce nasucho opražte v rendlíku, přidejte máslo, kokosový sirup a promíchejte. Po zchladnutí směs rozmíchejte nadrobno.Těsto vyválejte a přeneste do formy na koláč (24-26 cm) , okraje zarovnejte. Dovnitř naskládejte jablka a mírně stlačte, ať jsou na dně koláče rovnoměrně. Zalijte jablečným sirupem a zasypte vločkovou posypkou. Pečte v troubě na 180 °C asi 45 až 60 minut.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.