info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Kaše se žampiony, špenátem a ztraceným vejcem

Kaše nemusí být jen sladká, báječná je i připravená naslano. Doplnit ji můžete zeleninou, ochutit bylinkami, dotunit lahůdkovým droždím nebo kvalitní sójovou omáčkou. No a pak se hodí nejen jako vydatná snídaně, ale jako pokrm servírovaný k obědu nebo k večeři. Ze všech možných kombinací u nás vede tato. Určitě vyzkoušejte!

Ingredience

50 g pohankových vloček
150 g špaldových vloček
120 g čerstvých špenátových listů
200 g žampionů
40 g přepuštěného másla ghí

Návod

Na pánvi rozpusťte ghí a lehce na něm osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku a pokrájené žampiony, osolte a opepřete. Na závěr přidejte špenát a nechte zavadnout.
V kastrolu si připravte kaši z vloček a dvojnásobného množství vody. Osolte, přiveďte k varu a chvilku povařte. Konzistence by měla být vláčná.
Připravte si ztracené vejce. Do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody a přiveďte těsně pod bod varu. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte tak nejtekutější části bílku. Z naběračky vejce opatrně vyklopte do vody a nechte uzavřít. Pošírujte asi 3 až 4 minuty podle velikosti vejce. Vylovte děravou naběračkou a osušte na papírovém ubrousku.
Kaši promíchejte se špenátem, cibulkou a žampiony. Servírujte se ztraceným vejcem, dle chuti dosolte a opepřete.
Kaše se žampiony, špenátem a ztraceným vejcem

Kaše se žampiony, špenátem a ztraceným vejcem

Ingredience

  • 50 g pohankových vloček
  • 150 g špaldových vloček
  • 120 g čerstvých špenátových listů
  • 200 g žampionů
  • 40 g přepuštěného másla ghí

Návod k přípravě

Na pánvi rozpusťte ghí a lehce na něm osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku a pokrájené žampiony, osolte a opepřete. Na závěr přidejte špenát a nechte zavadnout.V kastrolu si připravte kaši z vloček a dvojnásobného množství vody. Osolte, přiveďte k varu a chvilku povařte. Konzistence by měla být vláčná.Připravte si ztracené vejce. Do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody a přiveďte těsně pod bod varu. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte tak nejtekutější části bílku. Z naběračky vejce opatrně vyklopte do vody a nechte uzavřít. Pošírujte asi 3 až 4 minuty podle velikosti vejce. Vylovte děravou naběračkou a osušte na papírovém ubrousku.Kaši promíchejte se špenátem, cibulkou a žampiony. Servírujte se ztraceným vejcem, dle chuti dosolte a opepřete.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.