info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Cizrnové řízečky s lehkým bramborovým salátem

Šťavnaté cizrnové řízečky s nori řasou rozhodně oceníte jako veganskou variantu ryby nejen na sváteční stůl. Doplněny jsou svěžím a lehkým bramborovým salátem.

Ingredience

800 g brambor - na salát
100 ml zeleninového vývaru - na salát
4 lžíce oleje - na salát
3 lžíce jablečného octa - na salát
1 lžíce dijonské hořčice - na salát
1 ks šalotka - na salát
120 g cizrny - na řízečky
100 g uzeného tofu - na řízečky
75 g kukuřičné stouhanky - nařízečky
75 g hrašky - na řízečky
1 lžíce lahůdkového droždí - na řízečky
1 lžíce nori vloček - na řízečky
5 lžíce oleje +olej na smažení - na řízečky

Návod

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka tak, aby zůstaly pevné. Ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na 1 cm silná kolečka.
K bramborám ihned přidejte olej, ocet, sůl, hořčici, nasekanou šalotku a postupně za stálého míchání přilévejte horký vývar, dokud se vše nepropojí a nevznikne hustá zálivka.
Cizrnu uvařte dle návodu na obalu, rozmixujte společně s 50 g tofu najemno. Zbylé tofu rozdrobte a vmíchejte do směsi. Dochuťte lahůdkovým droždím, nori vločkami, drceným kmínem a solí, podle potřeby zahustěte kukuřičnou strouhankou. Z připravené hmoty vytvarujte ploché řízečky.
Řízečky obalte v těstíčku z hrašky a 120 ml vody, obalte v kukuřičné strouhance.
Smažte dozlatova v 1 cm vysoké vrstvě oleje. Po usmažení nechte odležet na ubrousku
Cizrnové řízečky s lehkým bramborovým salátem

Cizrnové řízečky s lehkým bramborovým salátem

Ingredience

  • 800 g brambor - na salát
  • 100 ml zeleninového vývaru - na salát
  • 4 lžíce oleje - na salát
  • 3 lžíce jablečného octa - na salát
  • 1 lžíce dijonské hořčice - na salát
  • 1 ks šalotka - na salát
  • 120 g cizrny - na řízečky
  • 100 g uzeného tofu - na řízečky
  • 75 g kukuřičné stouhanky - nařízečky
  • 75 g hrašky - na řízečky
  • 1 lžíce lahůdkového droždí - na řízečky
  • 1 lžíce nori vloček - na řízečky
  • 5 lžíce oleje +olej na smažení - na řízečky

Návod k přípravě

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka tak, aby zůstaly pevné. Ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na 1 cm silná kolečka.K bramborám ihned přidejte olej, ocet, sůl, hořčici, nasekanou šalotku a postupně za stálého míchání přilévejte horký vývar, dokud se vše nepropojí a nevznikne hustá zálivka.Cizrnu uvařte dle návodu na obalu, rozmixujte společně s 50 g tofu najemno. Zbylé tofu rozdrobte a vmíchejte do směsi. Dochuťte lahůdkovým droždím, nori vločkami, drceným kmínem a solí, podle potřeby zahustěte kukuřičnou strouhankou. Z připravené hmoty vytvarujte ploché řízečky.Řízečky obalte v těstíčku z hrašky a 120 ml vody, obalte v kukuřičné strouhance.Smažte dozlatova v 1 cm vysoké vrstvě oleje. Po usmažení nechte odležet na ubrousku

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.