info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Knedlíčková polévka

Není snad klasičtější a svátečnější polévky než vývarové s knedlíčky. Vývar ze zeleniny a koření zajišťují polévce chuť i vůni, knedlíčky z pohankových vloček hrají na klasickou notu. Stejně tak můžete však použít i jemné ovesné vločky, z obou vytvoříte pěkně soudržné knedlíčky. Tato polévka náležitě připraví vaše trávení k nedělnímu obědu. Navíc, jak všichni víme, polévka je grunt a kdo jí nejí, je jak lunt.

Ingredience

400 g kořenové zeleniny
1 ks biovejce - na knedlíčky
60 g pohankových vloček - na knedlíčky
1 lžíce lahůdkového droždí - na knedlíčky
2 lžíce najemno nasekané petrželky - na knedlíčky

Návod

Kořenovou zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Zalijte 1,2 litrem vody, přidejte koření, osolte a vařte asi 40 minut.
Připravte těsto na knedlíčky: rozšlehejte vejce, osolte, přidejte utřený česnek, lahůdkové droždí a nasekanou petrželku. Promíchejte a vmíchejte vločky. Těsto na knedlíčky nechte odpočinout asi 30 minut, než se dovaří vývar.
V jiném hrnci na polévku rychle osmahněte mrkev pokrájenou na kolečka, osolte a zalijte scezeným vývarem. Plotýnku mějte stále zapnutou.
Mokrýma rukama vytvarujte z těsta knedlíčky a vkládejte je do polévky. Až vyplavou na povrch, jsou hotové (knedlíčky můžete také zavařovat do polévky pomocí dvou lžiček).
Každou porci na talíři ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou.
Knedlíčková polévka

Knedlíčková polévka

Ingredience

  • 400 g kořenové zeleniny
  • 1 ks biovejce - na knedlíčky
  • 60 g pohankových vloček - na knedlíčky
  • 1 lžíce lahůdkového droždí - na knedlíčky
  • 2 lžíce najemno nasekané petrželky - na knedlíčky

Návod k přípravě

Kořenovou zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Zalijte 1,2 litrem vody, přidejte koření, osolte a vařte asi 40 minut.Připravte těsto na knedlíčky: rozšlehejte vejce, osolte, přidejte utřený česnek, lahůdkové droždí a nasekanou petrželku. Promíchejte a vmíchejte vločky. Těsto na knedlíčky nechte odpočinout asi 30 minut, než se dovaří vývar.V jiném hrnci na polévku rychle osmahněte mrkev pokrájenou na kolečka, osolte a zalijte scezeným vývarem. Plotýnku mějte stále zapnutou.Mokrýma rukama vytvarujte z těsta knedlíčky a vkládejte je do polévky. Až vyplavou na povrch, jsou hotové (knedlíčky můžete také zavařovat do polévky pomocí dvou lžiček).Každou porci na talíři ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.