info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Vláčný mrkvový chlebíček

Kouzlo mimořádně nadýchané struktury je prosté – nastrouhaná mrkev a rozmixované datle. S jemně kokosovým krémem na povrchu chlebíček prostě nemá chybu. Pokud z něj chcete mít i vizuální zážitek, nezapomeňte jej hezky ozdobit – třeba pohankovými pukanci, mandlemi a kumquatem. Hodit se může i kandovaná mrkev.

Ingredience

125 g datlí bez pecek
125 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
125 polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
1 lžička sušeného zázvoru
0.5 lžičky kardamomu
0.25 lžičky soli
2 ks vajec
50 ml datlového sirupu
200 g strouhané mrkve
1 lžička pomerančové kůry
50 g mletých mandlí
200 ml slunečnicového oleje
200 ml kokosového krému na šlehání (30 % tuku)
2 lžíce kakaa
1 lžíce datlového sirupu
150 ml vody

Návod

Datle zalijte horkou vodou a nechte asi 30 minut změknout. Poté je i s vodou rozmixujte v mixéru nahrubo. V míse promíchejte obě mouky s práškem do pečiva, kořením i solí.
V hlubší míse vyšlehejte celá vejce s datlovým sirupem. Přidejte nastrouhanou mrkev, rozmixované datle, mleté mandle, pomerančovou kůru, slunečnicový olej a suchou směs. Vymíchejte těsto a přesuňte jej do vymazané formy. Pečte asi 45–50 minut při 170 °C.
Vychlazený kokosový krém začněte šlehat v hluboké míse. Přidejte datlový sirup i kakao a vyšlehejte pevný krém, který můžete navrstvit na vychladlý chlebíček a následně ozdobit.
Vláčný mrkvový chlebíček

Vláčný mrkvový chlebíček

Ingredience

  • 125 g datlí bez pecek
  • 125 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
  • 125 polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 0.5 lžičky kardamomu
  • 0.25 lžičky soli
  • 2 ks vajec
  • 50 ml datlového sirupu
  • 200 g strouhané mrkve
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 50 g mletých mandlí
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 200 ml kokosového krému na šlehání (30 % tuku)
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • 150 ml vody

Návod k přípravě

Datle zalijte horkou vodou a nechte asi 30 minut změknout. Poté je i s vodou rozmixujte v mixéru nahrubo. V míse promíchejte obě mouky s práškem do pečiva, kořením i solí.V hlubší míse vyšlehejte celá vejce s datlovým sirupem. Přidejte nastrouhanou mrkev, rozmixované datle, mleté mandle, pomerančovou kůru, slunečnicový olej a suchou směs. Vymíchejte těsto a přesuňte jej do vymazané formy. Pečte asi 45–50 minut při 170 °C.Vychlazený kokosový krém začněte šlehat v hluboké míse. Přidejte datlový sirup i kakao a vyšlehejte pevný krém, který můžete navrstvit na vychladlý chlebíček a následně ozdobit.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.