info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Fazolovo-dýňové nugetky s bramborovým salátem

Ingredience

200 g fazolí pinto
500 g dýně hokaido
120 g hladké kukuřičné mouky
20 g zlatého lněného semínka
80 ml vody
6 lžic shoyu
2 lžíce lahůdkového droždí
4 lžičky sušeného medvědího česneku
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
750 g brambor
1 červená cibule
100 g sojanézy, či jiné rostlinné alternativy majonézy
50 g starodávné hořčice
3 lžíce dresinku z hroznového moštu

Návod

Pro přípravu bramborového salátu, uvařte brambory ve slupce doměkka, nechte vychladnout a oloupejte. Poté je nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.
Nakrájejte cibuli na velmi drobné kostičky a přisypte k bramborám.
Připravte si dresink: smíchejte rostlinou majonézu se solí, hrubozrnnou hořčicí a dresinkem z hroznového moštu. Lehce promíchejte s bramborami a cibulí.
Salát dejte vychladit alespoň na 30 minut do lednice. Ještě lépe však bude chutnat až druhý den.
Pro přípravu nugetek, uvařte fazole podle dle návodu, sceďte, rozmixujte najemno a vložte do mísy.
Rozkrojte dýni, zbavte ji semínek a pokrájejte na kousky. Lehce ji pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 45 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Poté dýni rozmixujte spolu s česnekem na hladké pyré a přidejte k fazolím.
Zlaté lněné semínko rozmixujte najemno, přidejte vodu, promíchejte a nalijte do mísy k ostatním ingrediencím.
Dále přidejte kukuřičnou mouku, lahůdkové droždí, sušený medvědí česnek a sójovou omáčku shoyu. Vše důkladně promíchejte a z těsta tvořte nugetky, které obalujte v kukuřičné mouce a smažte z obou stran dozlatova.
Fazolovo-dýňové nugetky s bramborovým salátem

Fazolovo-dýňové nugetky s bramborovým salátem

Ingredience

  • 200 g fazolí pinto
  • 500 g dýně hokaido
  • 120 g hladké kukuřičné mouky
  • 20 g zlatého lněného semínka
  • 80 ml vody
  • 6 lžic shoyu
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 4 lžičky sušeného medvědího česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 750 g brambor
  • 1 červená cibule
  • 100 g sojanézy, či jiné rostlinné alternativy majonézy
  • 50 g starodávné hořčice
  • 3 lžíce dresinku z hroznového moštu

Návod k přípravě

Pro přípravu bramborového salátu, uvařte brambory ve slupce doměkka, nechte vychladnout a oloupejte. Poté je nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.Nakrájejte cibuli na velmi drobné kostičky a přisypte k bramborám.Připravte si dresink: smíchejte rostlinou majonézu se solí, hrubozrnnou hořčicí a dresinkem z hroznového moštu. Lehce promíchejte s bramborami a cibulí.Salát dejte vychladit alespoň na 30 minut do lednice. Ještě lépe však bude chutnat až druhý den.Pro přípravu nugetek, uvařte fazole podle dle návodu, sceďte, rozmixujte najemno a vložte do mísy.Rozkrojte dýni, zbavte ji semínek a pokrájejte na kousky. Lehce ji pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 45 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Poté dýni rozmixujte spolu s česnekem na hladké pyré a přidejte k fazolím.Zlaté lněné semínko rozmixujte najemno, přidejte vodu, promíchejte a nalijte do mísy k ostatním ingrediencím.Dále přidejte kukuřičnou mouku, lahůdkové droždí, sušený medvědí česnek a sójovou omáčku shoyu. Vše důkladně promíchejte a z těsta tvořte nugetky, které obalujte v kukuřičné mouce a smažte z obou stran dozlatova.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.