info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Waldorfský salát s brokolicí a čočkou beluga

Ingredience

100 g černé čočky beluga
100 g vlašských ořechů
1 menší celer
4 stonky řapíkatého celeru
1 brokolice
200 g hroznového vína
1 jablko
250 g sójové speciality Sojade
3 lžíce dresinku z hroznového moštu
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky hořčice

Návod

Čočku propláchněte a vařte v osolené vodě (cca 2 lžičky soli na 1 litr vody) 20 minut. Díky tomu bude mít čočka v salátu příjemnou chuť.
Brokolici opláchněte, odřízněte tuhé stonky. Dejte vařit přibližně na 7 minut, poté vodu slijte, brokolici vložte na minutu do studené vody, opět slijte a nechte okapat (brokolice si tak zachová svěží chuť a krásně zelenou barvu). Nakonec brokolici rozdělte na jednotlivé růžičky o velikosti sousta.
Celer oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky, jablko rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na plátky. Hroznové víno přepulte a vlašské ořechy nahrubo nasekejte. Řapíkatý celer oloupejte a nakrájejte na plátky.
Připravte si dresink: smíchejte jogurt, dresink z hroznového moštu, olivový olej, hořčici, sůl a pepř.
Všechny připravené suroviny dejte do mísy, zalijte dresinkem a zlehka promíchejte.
Waldorfský salát s brokolicí a čočkou beluga

Waldorfský salát s brokolicí a čočkou beluga

Ingredience

  • 100 g černé čočky beluga
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 menší celer
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 1 brokolice
  • 200 g hroznového vína
  • 1 jablko
  • 250 g sójové speciality Sojade
  • 3 lžíce dresinku z hroznového moštu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžičky hořčice

Návod k přípravě

Čočku propláchněte a vařte v osolené vodě (cca 2 lžičky soli na 1 litr vody) 20 minut. Díky tomu bude mít čočka v salátu příjemnou chuť.Brokolici opláchněte, odřízněte tuhé stonky. Dejte vařit přibližně na 7 minut, poté vodu slijte, brokolici vložte na minutu do studené vody, opět slijte a nechte okapat (brokolice si tak zachová svěží chuť a krásně zelenou barvu). Nakonec brokolici rozdělte na jednotlivé růžičky o velikosti sousta.Celer oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky, jablko rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na plátky. Hroznové víno přepulte a vlašské ořechy nahrubo nasekejte. Řapíkatý celer oloupejte a nakrájejte na plátky.Připravte si dresink: smíchejte jogurt, dresink z hroznového moštu, olivový olej, hořčici, sůl a pepř.Všechny připravené suroviny dejte do mísy, zalijte dresinkem a zlehka promíchejte.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.