info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Veggie burger

Ingredience

150 g vařených fazolí
100 g vařené quinoy
100 g žampionů
60 g strouhanky
50 g tofu natural
50 g spařeného špenátu
50 g pečené červené řepy
1 cibule
1 biovejce
3 lžíce jablečného octa
2 lžíce ghí
2 lžíce miso pasty
1 lžička soli
4 žemle na burgery – na oblohu
4 plátky biosýra – na oblohu
4 listy baby římského salátu – na oblohu
8 plátků rajčete – na oblohu
12 plátků nakládané okurky – na oblohu
2 lžíce majonézy – na oblohu
2 lžíce kečupu – na oblohu

Návod

Žampiony očistěte a nakrájejte na menší dílky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. V nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci ghí. Přidejte žampiony a nechte pomalu restovat, dokud nepustí většinu vody. Přidejte cibuli a společně pokračujte dalších 5 minut.
Přidejte rozmačkané fazole, nastrouhanou pečenou řepu a miso pastu. Promíchejte a chvili společně orestujte. Zastříkněte jablečným octem a nechte vyvařit a vstřebat.
Směs přeneste do mísy a nechte chvíli vychladnout. Přidejte quinou, strouhanku, špenát, rozdrobené tofu, biovejce a osolte. Prohnětejte a vypracujte soudržnou směs, která bude držet. Podle potřeby přidejte trochu strouhanky navíc.
Směs dejte chvíli do lednice. Poté z ní vytvarujte čtyři placičky na burgery. Ty opečte na zbylém rozehřátém ghí dozlatova – z každé strany asi 3 až 4 minuty. Po prvním otočení přidejte plátek biosýra a nechte ho rozpustit.
Na rozkrojené a otoastované žemle přidejte trochu rozmíchané majonézy s kečupem a uzenou paprikou. Přidejte opečený burger a ozdobte listem salátu, plátky rajčete a okurek.
Video poster
Veggie burger

Veggie burger

Ingredience

  • 150 g vařených fazolí
  • 100 g vařené quinoy
  • 100 g žampionů
  • 60 g strouhanky
  • 50 g tofu natural
  • 50 g spařeného špenátu
  • 50 g pečené červené řepy
  • 1 cibule
  • 1 biovejce
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce ghí
  • 2 lžíce miso pasty
  • 1 lžička soli
  • 4 žemle na burgery – na oblohu
  • 4 plátky biosýra – na oblohu
  • 4 listy baby římského salátu – na oblohu
  • 8 plátků rajčete – na oblohu
  • 12 plátků nakládané okurky – na oblohu
  • 2 lžíce majonézy – na oblohu
  • 2 lžíce kečupu – na oblohu

Návod k přípravě

Žampiony očistěte a nakrájejte na menší dílky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. V nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci ghí. Přidejte žampiony a nechte pomalu restovat, dokud nepustí většinu vody. Přidejte cibuli a společně pokračujte dalších 5 minut.Přidejte rozmačkané fazole, nastrouhanou pečenou řepu a miso pastu. Promíchejte a chvili společně orestujte. Zastříkněte jablečným octem a nechte vyvařit a vstřebat.Směs přeneste do mísy a nechte chvíli vychladnout. Přidejte quinou, strouhanku, špenát, rozdrobené tofu, biovejce a osolte. Prohnětejte a vypracujte soudržnou směs, která bude držet. Podle potřeby přidejte trochu strouhanky navíc.Směs dejte chvíli do lednice. Poté z ní vytvarujte čtyři placičky na burgery. Ty opečte na zbylém rozehřátém ghí dozlatova – z každé strany asi 3 až 4 minuty. Po prvním otočení přidejte plátek biosýra a nechte ho rozpustit.Na rozkrojené a otoastované žemle přidejte trochu rozmíchané majonézy s kečupem a uzenou paprikou. Přidejte opečený burger a ozdobte listem salátu, plátky rajčete a okurek.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.