info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Veganský cheesecake

Vyladili jsme recepturu na cheesecake, který má k originálu tak blízko,jak jen je to ve veganské verzi možné. O ztuhnutí náplně se tu postará agar, čistě veganská želatina.

Ingredience

100 g sušenek
45 g kokosového oleje
40 g třtinového cukru
600 g kokosového krému - na náplň
90 g kešu ořechů - na náplň
60 g javorového sirupu - na náplň
2 lžíce citronové šťávy - na náplň
300 g čerstvých jahod - na omáčku
30 g třtinového cukru - na omáčku
1 lžička škrobu - na omáčku
2 lžíce vody - na omáčku
2 lžíce citronové šťávy - na omáčku

Návod

Kešu ořechy zalijte vodou a nechte namočené alespoň 2 hodiny. Agar zalijte vodou a nechte 30 minut nabobtnat.
Sušenky rozmixujte a smíchejte v míse s rozpuštěným kokosovým olejem a třtinovým cukrem. Dno dortové formy vystelte pečicím papírem. Vsypte směs na krustu a pomocí skleničky s rovným dnem ji upěchujte. Dejte na 7 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C, pak nechte vychladnout.
Do výkonného mixéru dejte scezené kešu, kokosový krém a javorový sirup a agar, ze kterého jste vymačkali přebytečnou vodu. Rozmixujte dohladka.
Směs dejte do hrnce se silným dnem a na středním plameni pomalu přiveďte k mírnému varu. Průběžně míchejte, dokud se agar nerozpustí (cca 3 až 5 minut). Ke konci přidejte citronovou šťávu a promíchejte. Poté opatrně vlijte do dortové formy na vychladlou krustu a dejte alespoň na 4 hodiny do lednice ztuhnout.
Jahody očistěte, nakrájejte na dílky a dejte do kastrolu spolu s cukrem a škrobem. Podlijte vodou, citronovou šťávou a za stálého míchání krátce povařte do zhoustnutí. Ztuhlý cheesecake omáčkou ozdobte.
Veganský cheesecake

Veganský cheesecake

Ingredience

  • 100 g sušenek
  • 45 g kokosového oleje
  • 40 g třtinového cukru
  • 600 g kokosového krému - na náplň
  • 90 g kešu ořechů - na náplň
  • 60 g javorového sirupu - na náplň
  • 2 lžíce citronové šťávy - na náplň
  • 300 g čerstvých jahod - na omáčku
  • 30 g třtinového cukru - na omáčku
  • 1 lžička škrobu - na omáčku
  • 2 lžíce vody - na omáčku
  • 2 lžíce citronové šťávy - na omáčku

Návod k přípravě

Kešu ořechy zalijte vodou a nechte namočené alespoň 2 hodiny. Agar zalijte vodou a nechte 30 minut nabobtnat.Sušenky rozmixujte a smíchejte v míse s rozpuštěným kokosovým olejem a třtinovým cukrem. Dno dortové formy vystelte pečicím papírem. Vsypte směs na krustu a pomocí skleničky s rovným dnem ji upěchujte. Dejte na 7 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C, pak nechte vychladnout.Do výkonného mixéru dejte scezené kešu, kokosový krém a javorový sirup a agar, ze kterého jste vymačkali přebytečnou vodu. Rozmixujte dohladka.Směs dejte do hrnce se silným dnem a na středním plameni pomalu přiveďte k mírnému varu. Průběžně míchejte, dokud se agar nerozpustí (cca 3 až 5 minut). Ke konci přidejte citronovou šťávu a promíchejte. Poté opatrně vlijte do dortové formy na vychladlou krustu a dejte alespoň na 4 hodiny do lednice ztuhnout.Jahody očistěte, nakrájejte na dílky a dejte do kastrolu spolu s cukrem a škrobem. Podlijte vodou, citronovou šťávou a za stálého míchání krátce povařte do zhoustnutí. Ztuhlý cheesecake omáčkou ozdobte.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.