info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Veganská majonéza z aquafaby – videorecept

Znáte aquafabu? Je to nálev z cizrny, ze kterého jde ušlehat veganský sníh a vážně to funguje! Připravte si lahodnou majonézu, použijte na přípravu salátů, do dresinků.

Ingredience

3 lžíce nálevu ze sterilované cizrny
170 ml slunečnicového dezodorizovaného oleje
30 ml olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
1 stroužek česneku (můžete vynechat)

Návod

Nálev z cizrny, citronovou šťávu, hořčici, nasekaný stroužek česneku, sůl dejte do nádoby mixéru, rozmixujte dohladka.
Oba oleje smíchejte. Pusťte mixér a tenkým pramínkem přilévejte a zašlehejte do majonézy.
Konzistenci majonézy můžete upravit přidáním vody, citronové šťávy, pokud je majonéza příliš tuhá. Pokud chcete naopak docílit ještě tužší majonézy, zašlehejte olej navíc.
Veganská majonéza z aquafaby – videorecept

Veganská majonéza z aquafaby – videorecept

Ingredience

  • 3 lžíce nálevu ze sterilované cizrny
  • 170 ml slunečnicového dezodorizovaného oleje
  • 30 ml olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku (můžete vynechat)

Návod k přípravě

Nálev z cizrny, citronovou šťávu, hořčici, nasekaný stroužek česneku, sůl dejte do nádoby mixéru, rozmixujte dohladka.Oba oleje smíchejte. Pusťte mixér a tenkým pramínkem přilévejte a zašlehejte do majonézy.

Tip

Konzistenci majonézy můžete upravit přidáním vody, citronové šťávy, pokud je majonéza příliš tuhá. Pokud chcete naopak docílit ještě tužší majonézy, zašlehejte olej navíc.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.