info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Sladký chlebíček s kešu ořechy

Sladké chlebíčky jsou jako stvořené pro to, abychom do nich zakomponovali kvalitní ingredience jako ovoce, ořechy či různé mouky. Můžete z něj snadno udělat výživnou svačinku. A když chlebíček potřete domácím krémem, máte skvělý vláčný dezert.

Ingredience

2 ks zralé banány (cca 180 g)
2 ks vejce
100 g kešu ořechů
110 g polohrubé mouky
60 g mandlové mouky
130 g třtinového cukru
70 g změklého másla
7 g kypřícího prášku do pečiva
1 balení mascarpone
2 lžíce lehce povoleného másla

Návod

Jako první si namočte kešu ořechy do mírně teplé vody. Změknou a nabobtnají rychle. Pak je tyčovým mixérem ve vyšší nádobce včetně vody rozmixujte do hladka.
Banány rozmačkejte nebo rozmixujte na kaši.
Ve větší míse vyšlehejte do zhoustnutí vejce s cukrem. Pak postupně přidávejte ostatní ingredience - mouku, mandlovou mouku, prášek do pečiva, máslo a také rozmačkané banány a rozmixovaný kešu krém.
Promíchejte a těsto pomocí stěrky rozprostřete do tukem vymazané a vysypané chlebíčkové formy.
Pečte na 175 stupňů asi 50 minut. Zde velmi záleží na troubě a formě. Ke konci tedy otestujte špejlí, zda je i uvnitř uprostřed propečeno.
Chlebíček nechte vychladnout, vyklopte ho z formy a potřete připraveným krémem. Na krém jen rozmíchejte mascarpone s máslem a dle aktuální potřeby vhodně doslaďte javorovým sirupem. Krém je možné různě nazdobit. Hodí se skořice, kakao, hoblinky čokolády, opražené ořechy, drobné ovoce, jedlé květy.
Nechte alespoň chvíli vychladit v lednici a pak krájejte na plátky.
Sladký chlebíček s kešu ořechy

Sladký chlebíček s kešu ořechy

Ingredience

  • 2 ks zralé banány (cca 180 g)
  • 2 ks vejce
  • 100 g kešu ořechů
  • 110 g polohrubé mouky
  • 60 g mandlové mouky
  • 130 g třtinového cukru
  • 70 g změklého másla
  • 7 g kypřícího prášku do pečiva
  • 1 balení mascarpone
  • 2 lžíce lehce povoleného másla

Návod k přípravě

Jako první si namočte kešu ořechy do mírně teplé vody. Změknou a nabobtnají rychle. Pak je tyčovým mixérem ve vyšší nádobce včetně vody rozmixujte do hladka.Banány rozmačkejte nebo rozmixujte na kaši.Ve větší míse vyšlehejte do zhoustnutí vejce s cukrem. Pak postupně přidávejte ostatní ingredience - mouku, mandlovou mouku, prášek do pečiva, máslo a také rozmačkané banány a rozmixovaný kešu krém.Promíchejte a těsto pomocí stěrky rozprostřete do tukem vymazané a vysypané chlebíčkové formy.Pečte na 175 stupňů asi 50 minut. Zde velmi záleží na troubě a formě. Ke konci tedy otestujte špejlí, zda je i uvnitř uprostřed propečeno.Chlebíček nechte vychladnout, vyklopte ho z formy a potřete připraveným krémem. Na krém jen rozmíchejte mascarpone s máslem a dle aktuální potřeby vhodně doslaďte javorovým sirupem. Krém je možné různě nazdobit. Hodí se skořice, kakao, hoblinky čokolády, opražené ořechy, drobné ovoce, jedlé květy.Nechte alespoň chvíli vychladit v lednici a pak krájejte na plátky.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.