info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Roláda s tahini krémem a polevou

Vytvořit recept na veganskou roládu byla výzva. Pečlivě jsme otestovali a vyzkoušeli několik variant. Výsledek je skvělý, dobře se s těstem pracuje, roláda je moc chutná. Pokud nechcete péct roládu, těsto vylijte do vymazané formy a po upečení potřete tahini krémem.

Ingredience

170 ml nálevu z cizrny – aquafaby (z 1 plechovky cizrny)
1 lžíce jablečného octa
4 lžíce dezodorizovaného kokosového oleje
150 g světlého třtinového cukru (nebo agávového sirupu)
300 g polohrubé špaldové mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
150 g datlového sirupu
125 g kokosového dezodorizovaného oleje
75 g světlého tahini
400 ml ovesného mléka Barista (nebo jiného rostlinného mléka)

Návod

Nejdříve si připravte tahini krém: vanilkový pudink rozmíchejte v ovesném mléce a za stálého míchání uvařte. Poté přimíchejte 100 g kokosového oleje, 100 g datlového sirupu, 50 g tahini a důkladně promíchejte. Po vychladnutí dejte krém odpočinout do lednice.
Na piškot vyšlehejte sníh z nálevu z cizrny, do kterého jste přidali ocet, a postupně zašlehávejte cukr. 2 lžíce rozpuštěného, ale ne teplého kokosového oleje promíchejte opatrně se sněhem.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a sodou a opatrně vmíchejte do sněhu.
Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem, který ještě potřete kokosovým olejem. Pečte při 180°C cca 17 minut. Piškot bude mít světlejší barvu, než na jakou jste zvyklí u klasického piškotu, ale nepřepečte ho, jinak bude tvrdý.
Ihned po upečení piškot srolujte do tvaru rolády a takto ho nechte úplně vychladnout. Poté piškot rozložte, potřete tahini krémem a opět srolujte.
Na polevu smíchejte 50 g datlového sirupu, 25 g dezodorizovaného kokosové oleje, 25 g světlého tahini. Roládu jí potřete a dejte odpočinout do lednice.
Roláda s tahini krémem a polevou

Roláda s tahini krémem a polevou

Ingredience

  • 170 ml nálevu z cizrny – aquafaby (z 1 plechovky cizrny)
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 4 lžíce dezodorizovaného kokosového oleje
  • 150 g světlého třtinového cukru (nebo agávového sirupu)
  • 300 g polohrubé špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 150 g datlového sirupu
  • 125 g kokosového dezodorizovaného oleje
  • 75 g světlého tahini
  • 400 ml ovesného mléka Barista (nebo jiného rostlinného mléka)

Návod k přípravě

Nejdříve si připravte tahini krém: vanilkový pudink rozmíchejte v ovesném mléce a za stálého míchání uvařte. Poté přimíchejte 100 g kokosového oleje, 100 g datlového sirupu, 50 g tahini a důkladně promíchejte. Po vychladnutí dejte krém odpočinout do lednice.Na piškot vyšlehejte sníh z nálevu z cizrny, do kterého jste přidali ocet, a postupně zašlehávejte cukr. 2 lžíce rozpuštěného, ale ne teplého kokosového oleje promíchejte opatrně se sněhem.Mouku smíchejte s práškem do pečiva a sodou a opatrně vmíchejte do sněhu.Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem, který ještě potřete kokosovým olejem. Pečte při 180°C cca 17 minut. Piškot bude mít světlejší barvu, než na jakou jste zvyklí u klasického piškotu, ale nepřepečte ho, jinak bude tvrdý.Ihned po upečení piškot srolujte do tvaru rolády a takto ho nechte úplně vychladnout. Poté piškot rozložte, potřete tahini krémem a opět srolujte.Na polevu smíchejte 50 g datlového sirupu, 25 g dezodorizovaného kokosové oleje, 25 g světlého tahini. Roládu jí potřete a dejte odpočinout do lednice.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.