info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Quiche s pohankou, tempehem a smetanou Provamel

Ingredience

250 g špaldové celozrnné mouky
4 ks biovajec
40 g biomásla
100 ml studené vody
1.5 lžičky mořské soli
400 ml sójové smetany
100 g pohanky
100 g tempehu
150 g eidamu
1 špetka tymiánu
1 stroužek česneku

Návod

Špaldovou mouku, 1 vejce, máslo, vodu a půl lžičky soli zpracujte hnětením na pružné těsto, které nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici.
Z těsta vyválejte 2 mm tenkou placku, kterou vyložte vymazanou koláčovou formu včetně boků.
Těsto poklaďte uvařenou pohankou a na kostičky nakrájeným tempehem, přidejte nastrouhaný sýr.
Zalijte smetanou smíchanou se 3 vejci, rozetřeným česnekem a lžičkou soli.
Pečte přibližně 30 minut při 170 °C. Quiche můžete podávat teplý i vychlazený.
Tip: na náplň můžete použít povařenou nebo podušenou zeleninu, sušená rajčata, tofu nebo například houby.
Quiche s pohankou, tempehem a smetanou Provamel

Quiche s pohankou, tempehem a smetanou Provamel

Ingredience

  • 250 g špaldové celozrnné mouky
  • 4 ks biovajec
  • 40 g biomásla
  • 100 ml studené vody
  • 1.5 lžičky mořské soli
  • 400 ml sójové smetany
  • 100 g pohanky
  • 100 g tempehu
  • 150 g eidamu
  • 1 špetka tymiánu
  • 1 stroužek česneku

Návod k přípravě

Špaldovou mouku, 1 vejce, máslo, vodu a půl lžičky soli zpracujte hnětením na pružné těsto, které nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici.Z těsta vyválejte 2 mm tenkou placku, kterou vyložte vymazanou koláčovou formu včetně boků.Těsto poklaďte uvařenou pohankou a na kostičky nakrájeným tempehem, přidejte nastrouhaný sýr.Zalijte smetanou smíchanou se 3 vejci, rozetřeným česnekem a lžičkou soli.Pečte přibližně 30 minut při 170 °C. Quiche můžete podávat teplý i vychlazený.

Tip

Tip: na náplň můžete použít povařenou nebo podušenou zeleninu, sušená rajčata, tofu nebo například houby.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.