info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Pohankové kroupoto

Staročeský pokrm z krup, připravovaný na způsob italského rizota. Jednoduchý, chutný, levný a voňavý. V receptu jsme použili sušené houby, v sezóně můžete použít čerstvé hříbky, jen je opečte jako první pěkně dozlatova a teprve poté přidejte cibuli s česnekem.

Ingredience

700 ml vody
2 ks kostky zelenonového biobujonu
400 g pohankových krup
50 g sušených hub (nejlépe hříbků)
150 ml rostlinné smetany
1 ks cibule
2 ks stroužky česneku
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžička tymiánu

Návod

Houby zalijte horkou vodou a nechte 30 minut nabobtnat. Poté sceďte, vodu z namočených hub můžete použít společně s vývarem. V hrnci si připravte vývar z vody a dvou kostek biobujonu.
V pánvi nechte na rozehřátém oleji lehce zesklovatět mírně osolenou nakrájenou cibuli s česnekem. Přidejte namočené vymačkané houby a orestujte. Přidejte propláchnutou a okapanou pohanku a krátce osmahněte.
Přidejte tymián a sušené droždí. Po naběračkách přidávejte vývar. Míchejte a nechte vždy vstřebat. Poté přidejte znovu vývar a tak dále, dokud pohanka pěkně nezměkne, trvá to 20 až 30 minut. Ke konci vmíchejte smetanu a nechte chvilku probublat. Nekonec dochuťte solí a pepřem.
Pohankové kroupoto

Pohankové kroupoto

Ingredience

  • 700 ml vody
  • 2 ks kostky zelenonového biobujonu
  • 400 g pohankových krup
  • 50 g sušených hub (nejlépe hříbků)
  • 150 ml rostlinné smetany
  • 1 ks cibule
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžička tymiánu

Návod k přípravě

Houby zalijte horkou vodou a nechte 30 minut nabobtnat. Poté sceďte, vodu z namočených hub můžete použít společně s vývarem. V hrnci si připravte vývar z vody a dvou kostek biobujonu.V pánvi nechte na rozehřátém oleji lehce zesklovatět mírně osolenou nakrájenou cibuli s česnekem. Přidejte namočené vymačkané houby a orestujte. Přidejte propláchnutou a okapanou pohanku a krátce osmahněte.Přidejte tymián a sušené droždí. Po naběračkách přidávejte vývar. Míchejte a nechte vždy vstřebat. Poté přidejte znovu vývar a tak dále, dokud pohanka pěkně nezměkne, trvá to 20 až 30 minut. Ke konci vmíchejte smetanu a nechte chvilku probublat. Nekonec dochuťte solí a pepřem.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.