info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Pastýřský koláč

Tato anglická klasika, v originálu zvaná shepherd’s pie, se dobře zabydlela i v české kuchyni. Obyčejně se připravuje s mletým masem, my jsme pro veganskou verzi použili červené fazole.

Ingredience

150 g žampionů
2 lžíce olivového oleje
2 ks mrkve
1 ks cibule
4 ks stroužky česneku
50 ml rajčatového pyré
1 lžička sójové omáčky
1 lžíce lahůdkového droždí
240 g fazolí červená ledvina sterilovaných nebo vařených
400 ml vody
150 g mraženého hrášku
1 ks kostky zeleninového bibujonu
150 ml rostlinné smetany - na kaši
1000 g brambor - na kaši
2 lžíce olivového oleje - na kaši

Návod

Bramborová kaše – oloupané a pokrájené brambory uvařte v osolené vodě. Sceďte a v robotu rozšlehejte metlou spolu s ohřátou smetanou a olejem. Dosolte podle potřeby.
Ve větší pánvi rozehřejte tuk a pomalu na něm orestujte nakrájené žampiony dozlatova. Přidejte mrkev a také orestujte. Přidejte cibuli s česnekem a nechte zesklovatět.
Přidejte pyré, shoyu a lahůdkové droždí, promíchejte. Přidejte nahrubo pomačkané fazole a zalijte vývarem. Vařte do zhoustnutí a do změknutí mrkve asi 15 minut.
Do hotové směsi přidejte hrášek a jen prohřejte. Přeneste směs do zapékací nádoby a přikryjte vrstvou bramborové kaše, její povrch zarovnejte hroty vidličky. Zapékejte v troubě na 200 °C, trvá to asi 30 minut.
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Ingredience

  • 150 g žampionů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 4 ks stroužky česneku
  • 50 ml rajčatového pyré
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 240 g fazolí červená ledvina sterilovaných nebo vařených
  • 400 ml vody
  • 150 g mraženého hrášku
  • 1 ks kostky zeleninového bibujonu
  • 150 ml rostlinné smetany - na kaši
  • 1000 g brambor - na kaši
  • 2 lžíce olivového oleje - na kaši

Návod k přípravě

Bramborová kaše – oloupané a pokrájené brambory uvařte v osolené vodě. Sceďte a v robotu rozšlehejte metlou spolu s ohřátou smetanou a olejem. Dosolte podle potřeby.Ve větší pánvi rozehřejte tuk a pomalu na něm orestujte nakrájené žampiony dozlatova. Přidejte mrkev a také orestujte. Přidejte cibuli s česnekem a nechte zesklovatět.Přidejte pyré, shoyu a lahůdkové droždí, promíchejte. Přidejte nahrubo pomačkané fazole a zalijte vývarem. Vařte do zhoustnutí a do změknutí mrkve asi 15 minut.Do hotové směsi přidejte hrášek a jen prohřejte. Přeneste směs do zapékací nádoby a přikryjte vrstvou bramborové kaše, její povrch zarovnejte hroty vidličky. Zapékejte v troubě na 200 °C, trvá to asi 30 minut.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.