info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Litý koláč s vanilkovým pudinkem

Kouzlo jménem lněné semínko vám bez problémů v receptech nahradí vejce. Rychlý litý koláč ve veganské verzi není pak žádný problém. Kombinace celozrnného těsta zalitého vanilkovým pudinkem z koláče dělá lehký okouzlující dezert.

Ingredience

300 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
140 g třtinového cukru
1 ks citronový cukr
1 ks prášek do pečiva bez fosfátů
1 ks kůra z biocitronu
750 ml ovesného mléka
100 ml slunečnicového oleje
1 ks vanilkový pudink

Návod

V mixéru nebo mlýnku na kávu umixujte lněné semínko, smíchejte s vodou a nechte pár minut odstát.
V míse smíchejte mouku, 100 g cukru, sůl, prášek do pečiva a citronový cukr. Přidejte citronovou kůru, 250 ml ovesného mléka, slunečnicový olej a lněné semínko. Vše dobře promíchejte a vlijte do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem.
Zbytek ovesného nápoje a cukru použijte na vanilkový pudink, který uvařte podle návodu na obalu a navíc přidejte ještě vanilkový cukr.
Pudink rovnoměrně nalijte do formy na těsto.
Pečte asi 50 minut při teplotě 170° C. Po upečení nechte koláč vystydnout a následně dejte do lednice ještě na hodinu vychladit.
Litý koláč s vanilkovým pudinkem

Litý koláč s vanilkovým pudinkem

Ingredience

  • 300 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
  • 140 g třtinového cukru
  • 1 ks citronový cukr
  • 1 ks prášek do pečiva bez fosfátů
  • 1 ks kůra z biocitronu
  • 750 ml ovesného mléka
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 1 ks vanilkový pudink

Návod k přípravě

V mixéru nebo mlýnku na kávu umixujte lněné semínko, smíchejte s vodou a nechte pár minut odstát.V míse smíchejte mouku, 100 g cukru, sůl, prášek do pečiva a citronový cukr. Přidejte citronovou kůru, 250 ml ovesného mléka, slunečnicový olej a lněné semínko. Vše dobře promíchejte a vlijte do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem.Zbytek ovesného nápoje a cukru použijte na vanilkový pudink, který uvařte podle návodu na obalu a navíc přidejte ještě vanilkový cukr.Pudink rovnoměrně nalijte do formy na těsto.Pečte asi 50 minut při teplotě 170° C. Po upečení nechte koláč vystydnout a následně dejte do lednice ještě na hodinu vychladit.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.