info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Jarní toast s pestem z medvědího česneku – videorecept

Pár ingrediencí, jednoduchá příprava, použití široké. Pesto je stejně dobré na toastu, s těstovinami, nebo jako ozdoba krémové polévky.

Ingredience

200 ml olivového oleje
70 g čerstvého medvědího česneku
40 g piniových oříšků
20 g konopných semínek
1 lžíce lahůdkového droždí
4 hodně čerstvá vejce
4 plátky kváskového žitného chleba

Návod

Medvědí česnek dobře properte, abyste ho zbavili nečistot. Osušte v utěrce nebo odstředivce na salát a nahrubo nakrájejte.
Dejte do mixéru medvědí česnek, piniové oříšky, konopná semínka, lahůdkové droždí, himalájskou sůl a polovinu množství olivového oleje a rozmixujte na hladké pyré.
Do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody a přiveďte těsně pod bod varu. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte tak nejtekutější části bílku. Z naběračky vejce opatrně vyklopte do vody a nechte uzavřít. Nechte pošírovat asi 3 až 4 minuty podle velikosti vejce. Vylovte děravou naběračkou a osušte na papírovém ubrousku.
V nepřilnavé pánvi rozehřejte zbylý olivový olej. Plátky chleba zatižte např. pokličkou a opečte z obou stran dozlatova. Upečené plátky potřete připraveným pestem, přidejte vejce a podávejte. Zbytek pesta uschovejte v lednici, použijte třeba do těstovin.
Pokud zrovna nebudete mít k dispozici medvědí česnek, použijte čerstvý špenát a přidejte stroužek česneku.
Jarní toast s pestem z medvědího česneku – videorecept

Jarní toast s pestem z medvědího česneku – videorecept

Ingredience

  • 200 ml olivového oleje
  • 70 g čerstvého medvědího česneku
  • 40 g piniových oříšků
  • 20 g konopných semínek
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 4 hodně čerstvá vejce
  • 4 plátky kváskového žitného chleba

Návod k přípravě

Medvědí česnek dobře properte, abyste ho zbavili nečistot. Osušte v utěrce nebo odstředivce na salát a nahrubo nakrájejte.Dejte do mixéru medvědí česnek, piniové oříšky, konopná semínka, lahůdkové droždí, himalájskou sůl a polovinu množství olivového oleje a rozmixujte na hladké pyré.Do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody a přiveďte těsně pod bod varu. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte tak nejtekutější části bílku. Z naběračky vejce opatrně vyklopte do vody a nechte uzavřít. Nechte pošírovat asi 3 až 4 minuty podle velikosti vejce. Vylovte děravou naběračkou a osušte na papírovém ubrousku.V nepřilnavé pánvi rozehřejte zbylý olivový olej. Plátky chleba zatižte např. pokličkou a opečte z obou stran dozlatova. Upečené plátky potřete připraveným pestem, přidejte vejce a podávejte. Zbytek pesta uschovejte v lednici, použijte třeba do těstovin.

Tip

Pokud zrovna nebudete mít k dispozici medvědí česnek, použijte čerstvý špenát a přidejte stroužek česneku.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.