info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Jáhlové šišky s mákem

Jáhly v tomto receptu odvedly práci na jedničku. Pokud máte rádi klasickou verzi s mákem a moučkovým cukrem, můžete si moučkový cukr snadno připravit rozmixováním třtinového cukru. Anebo zkuste posypku z rozemletých ořechů a polijte směsí másla s kokosovým sirupem (který nechutná vůbec kokosově). Podle našeho receptu připravíte šišky i do slaných pokrmů.

Ingredience

180 g jáhel
100 g hladké mouky
4 lžíce kukuřičného škrobu
1.5 lžičky soli
100 g máku
75 g moučkového cukru
4 lžíce rozpuštěného biomásla

Návod

Jáhly spařte v cedníku vroucí vodou a na mírném plameni vařte v osolené vodě do změknutí asi 20 minut. Nechte pod pokličkou dojít a poté nechte vychladnout.
Jáhly v míse smíchejte s moukou a kukuřičným škrobem, vypracujte soudržné a lepkavé těsto. Namočenýma rukama vytvarujete šišky.
Vkládejte do vroucí vody na 10–12 minut podle velikosti šišek.
Podávejte s mákem a moučkovým cukrem, polité máslem. Podle libosti můžete doplnit čerstvým letním ovocem.
Jáhlové šišky s mákem

Jáhlové šišky s mákem

Ingredience

  • 180 g jáhel
  • 100 g hladké mouky
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1.5 lžičky soli
  • 100 g máku
  • 75 g moučkového cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného biomásla

Návod k přípravě

Jáhly spařte v cedníku vroucí vodou a na mírném plameni vařte v osolené vodě do změknutí asi 20 minut. Nechte pod pokličkou dojít a poté nechte vychladnout.Jáhly v míse smíchejte s moukou a kukuřičným škrobem, vypracujte soudržné a lepkavé těsto. Namočenýma rukama vytvarujete šišky.Vkládejte do vroucí vody na 10–12 minut podle velikosti šišek.Podávejte s mákem a moučkovým cukrem, polité máslem. Podle libosti můžete doplnit čerstvým letním ovocem.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.