info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Špaldové vafle - videorecept

Víte, jak připravit výtečné celozrnné veganské vafle? Těstíčko je třeba dostatečně ochutit, proto jsme použili aromatický kokosový tuk a vanilkový extrakt. Tyto vafle je také dobré péct o něco déle než je tomu u běžných vaflí s vejcem.

Ingredience

1 šálek celozrnné špaldové mouky
1 šálek rýžového nápoje
2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěný)
1 lžíce javorového sirupu
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu

Návod

V míse smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva a sůl.
Přilijte rýžový nápoj, roztopený kokosový olej a javorový sirup, přidejte i vanilkový extrakt. Promíchejte a potom nechte 5–10 minut odležet, těsto dál zhoustne.
Rozehřejte vaflovač na provozní teplotu. Nalijte odpovídající množství těsta, přiklopte a pečte asi 7 minut, dokud nejsou vafle pěkně dozlatova a dokřupava. Servírujte s libovolným ovocem a sirupem, my jsme zvolili banány a javorový sirup.
Špaldové vafle - videorecept

Špaldové vafle - videorecept

Ingredience

  • 1 šálek celozrnné špaldové mouky
  • 1 šálek rýžového nápoje
  • 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěný)
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Návod k přípravě

V míse smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva a sůl.Přilijte rýžový nápoj, roztopený kokosový olej a javorový sirup, přidejte i vanilkový extrakt. Promíchejte a potom nechte 5–10 minut odležet, těsto dál zhoustne.Rozehřejte vaflovač na provozní teplotu. Nalijte odpovídající množství těsta, přiklopte a pečte asi 7 minut, dokud nejsou vafle pěkně dozlatova a dokřupava. Servírujte s libovolným ovocem a sirupem, my jsme zvolili banány a javorový sirup.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.