info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Batátový burger - videorecept

Představujeme vám recept z naší letní burger výzvy, v níž zvítězila Jana Poldová z Otic. Inspirovala nás hezky podzimním burgrem z batátů, červených fazolí a quinoy. Burger výborně chutná s guacamole a je skvělý jen s polovinou housky, jako jsme ho podávali my, nebo “naked” úplně bez housky, podávaný například se zeleninovým salátem.

Ingredience

1 plechovka červených fazolí
2 střední batáty
1 větší červená cibule
50 g quinoy
1 lžička mleté papriky nebo malá lžička chilli
1 lžička mletého kmínu
1 lžička sušeného česneku
hrst čerstvé petrželky
3 lžíce jemných ovesných vloček (nebo podle potřeby)
sůl a pepř
1 avokádo - na guacamole
1 limetka - na guacamole
½ chilli papričky - na guacamole
1 stroužek česneku - na guacamole
1 lžíce čerstvého koriandru - na guacamole
1 šalotka - na guacamole
sůl - na guacamole

Návod

Celé neoloupané batáty upečte do měkka v troubě vyhřáté na 180 °C (troubu pak nevypínejte, budete v ní péct burgry).
Mezitím si uvařte quinou podle návodu na obalu
Slité fazole i oloupané batáty rozmačkejte vidličkou, přidejte najemno nasekanou cibuli a ostatní suroviny. Tvořte burgy. Množství ovesných vloček upravte tak, aby směs měla správnou konzistenci a burgry dobře držely.
Burgry umístěte na plech vyložený pečicím papírem, který potřete olejem. Lehce je pokapejte olejem a pečte na 180 °C.
Na gucamole rozmačkejte avokádo a smíchejte jej s ostatními ingrediencemi.
Polovinu housky potřete guacamole, poklaďte listem salátu, na který položte burger. Ozdobte lžičkou guacamole, dalším listem salátu, cherry rajčátky nebo třeba karamelizovanou cibulkou.
Video poster
Batátový burger - videorecept

Batátový burger - videorecept

Ingredience

  • 1 plechovka červených fazolí
  • 2 střední batáty
  • 1 větší červená cibule
  • 50 g quinoy
  • 1 lžička mleté papriky nebo malá lžička chilli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • hrst čerstvé petrželky
  • 3 lžíce jemných ovesných vloček (nebo podle potřeby)
  • sůl a pepř
  • 1 avokádo - na guacamole
  • 1 limetka - na guacamole
  • ½ chilli papričky - na guacamole
  • 1 stroužek česneku - na guacamole
  • 1 lžíce čerstvého koriandru - na guacamole
  • 1 šalotka - na guacamole
  • sůl - na guacamole

Návod k přípravě

Celé neoloupané batáty upečte do měkka v troubě vyhřáté na 180 °C (troubu pak nevypínejte, budete v ní péct burgry).Mezitím si uvařte quinou podle návodu na obaluSlité fazole i oloupané batáty rozmačkejte vidličkou, přidejte najemno nasekanou cibuli a ostatní suroviny. Tvořte burgy. Množství ovesných vloček upravte tak, aby směs měla správnou konzistenci a burgry dobře držely.Burgry umístěte na plech vyložený pečicím papírem, který potřete olejem. Lehce je pokapejte olejem a pečte na 180 °C.Na gucamole rozmačkejte avokádo a smíchejte jej s ostatními ingrediencemi.Polovinu housky potřete guacamole, poklaďte listem salátu, na který položte burger. Ozdobte lžičkou guacamole, dalším listem salátu, cherry rajčátky nebo třeba karamelizovanou cibulkou.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.