info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Zapečené těstoviny

V tomto receptu figuruje veganský parmazán, který dokáže zpestřit spoustu veganských pokrmů. A použili jsme naši oblíbenou součást zapékaných jídel – slunečnicová semínka. Dodají příjemnou křupavost.

Ingredience

400 g těstovin
100 g sušených rajčat
100 g listového špenátu
50 g slunečnicových semínek
500 ml ovesného nápoje
3 lžíce hladké mouky
4 lžíce olivového oleje
3 ks kuličky celého pepře
3 ks kuličky nového koření
1 ks bobkový list
0 lžička strouhaného muškátového oříšku
3 ks stroužky česneku
100 g kešu ořechů - na parmazán
1 lžíce lahůdkového droždí - na parmazán

Návod

Sušená rajčata namočte na 15 minut do vody, poté slijte a nakrájejte na proužky.
V kastrolu si z oleje a mouky připravte světlou jíšku, pak přilijte studený ovesný nápoj, osolte a spolu s bobkovým listem, novým kořením, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem povařte do zhoustnutí. Nakonec vyjměte koření a přidejte prolisovaný česnek.
Těstoviny uvařte podle návodu a slijte.
Připravte si veganský parmazán – kešu ořechy rozmixujte, přidejte lahůdkové droždí a sůl, promíchejte
Do zapékací misky nalijte část bešamelu a opakovaně vrstvěte těstoviny, sušená rajčata, slunečnicová semínka a špenát. Vrchní část zalijte bešamelem a posypte parmazánem.
Pečte 45 minut na 180° C.
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Ingredience

  • 400 g těstovin
  • 100 g sušených rajčat
  • 100 g listového špenátu
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 500 ml ovesného nápoje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 ks kuličky celého pepře
  • 3 ks kuličky nového koření
  • 1 ks bobkový list
  • 0 lžička strouhaného muškátového oříšku
  • 3 ks stroužky česneku
  • 100 g kešu ořechů - na parmazán
  • 1 lžíce lahůdkového droždí - na parmazán

Návod k přípravě

Sušená rajčata namočte na 15 minut do vody, poté slijte a nakrájejte na proužky.V kastrolu si z oleje a mouky připravte světlou jíšku, pak přilijte studený ovesný nápoj, osolte a spolu s bobkovým listem, novým kořením, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem povařte do zhoustnutí. Nakonec vyjměte koření a přidejte prolisovaný česnek.Těstoviny uvařte podle návodu a slijte.Připravte si veganský parmazán – kešu ořechy rozmixujte, přidejte lahůdkové droždí a sůl, promíchejteDo zapékací misky nalijte část bešamelu a opakovaně vrstvěte těstoviny, sušená rajčata, slunečnicová semínka a špenát. Vrchní část zalijte bešamelem a posypte parmazánem.Pečte 45 minut na 180° C.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.