info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Zapečené brambory s brokolicí a bylinkovou krustou

Kdo by nemiloval zapečené pokrmy z jednoho pekáče! Veganskou variantu francouzských brambor s báječnou krustou se nebojte nabídnout komukoliv. A nebojte se experimentovat, místo brokolice použít třeba špenát, lilek nebo i chřest.

Ingredience

1 kg středně velkých brambor
300 g brokolice
180 g uzeného tofu
400 ml rostlinné smetany na zálivku
2 lžíce lahůdkového droždí na zálivku
1 stroužek utřeného česneku na zálivku
1 lžička mořské soli na zálivku
1 lžíce sušeného oregana na zálivku
1 špetka mletého pepře na zálivku
3 ks starých housek na krustu
2 lžíce lahůdkového droždí na krustu
1 lžička sušeného česneku na krustu
1 lžička mořské soli na krustu
5 lžic olivového oleje na krustu
1 hrst čerstvé petrželky kudrnky

Návod

Brambory vařte ve slupce do změknutí asi 30 minut. Poté nechte vychladnout.
Brokolici nakrájenou na růžičky vařte ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Poté sceďte a zchlaďte v ledové vodě. K brokolici přidejte oloupané, na kolečka nakrájené brambory a nahrubo nastrouhané tofu. Promíchejte a nasypte do zapékací mísy.
Suroviny na zálivku smíchejte dohromady a polijte jí směs v zapékací míse. Přikrytou zapékací mísu vložte na 15 minut do trouby rozehřáté na 170 °C.
V mlýnku nebo mixéru umelte housky, přidejte zbytek surovin na krustu a najemno nasekanou petrželku. Promíchejte a posypte směsí brambory. Pečte odkryté ještě asi 15 minut dozlatova.
Zapečené brambory s brokolicí a bylinkovou krustou

Zapečené brambory s brokolicí a bylinkovou krustou

Ingredience

  • 1 kg středně velkých brambor
  • 300 g brokolice
  • 180 g uzeného tofu
  • 400 ml rostlinné smetany na zálivku
  • 2 lžíce lahůdkového droždí na zálivku
  • 1 stroužek utřeného česneku na zálivku
  • 1 lžička mořské soli na zálivku
  • 1 lžíce sušeného oregana na zálivku
  • 1 špetka mletého pepře na zálivku
  • 3 ks starých housek na krustu
  • 2 lžíce lahůdkového droždí na krustu
  • 1 lžička sušeného česneku na krustu
  • 1 lžička mořské soli na krustu
  • 5 lžic olivového oleje na krustu
  • 1 hrst čerstvé petrželky kudrnky

Návod k přípravě

Brambory vařte ve slupce do změknutí asi 30 minut. Poté nechte vychladnout.Brokolici nakrájenou na růžičky vařte ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Poté sceďte a zchlaďte v ledové vodě. K brokolici přidejte oloupané, na kolečka nakrájené brambory a nahrubo nastrouhané tofu. Promíchejte a nasypte do zapékací mísy.Suroviny na zálivku smíchejte dohromady a polijte jí směs v zapékací míse. Přikrytou zapékací mísu vložte na 15 minut do trouby rozehřáté na 170 °C.V mlýnku nebo mixéru umelte housky, přidejte zbytek surovin na krustu a najemno nasekanou petrželku. Promíchejte a posypte směsí brambory. Pečte odkryté ještě asi 15 minut dozlatova.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.