info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Vietnamské závitky s arašídovým miso dipem — videorecept

Závitky z rýžového papíru patří mezi nejznámější a nejoblíbenější vietnamská jídla, a to nejen v zemi svého původu. Aby ne! Jsou plné zeleniny, bezlepkové, variabilní. Výborný předkrm, kterým oslníte

Ingredience

100 g rýžových nudlí
12 plátků rýžového papíru
180 g tofu natural
1 ks avokáda
1 svazek koriandru nebo hladkolisté petrželky
1 svazek thajské bazalky (nebo perilly, popř. i běžné bazalky)
1 okurka
2 mrkve
2 lžíce limetkové šťávy
4 lžíce sezamového oleje na smažení
80 g arašídového másla — na arašídový dip
1 lžíce tamari — na arašídový dip
2 lžíce miso shoro — na arašídový dip
0 stroužku česneku — na arašídový dip
1 lžíce kokosového sirupu (nebo rýžového) — na arašídový dip
1 lžíce sezamového oleje — na arašídový dip
2 lžíce limetkové šťávy — na arašídový dip

Návod

Okurku oloupejte, zbavte středu se semínky a nakrájejte na tenké nudličky. Mrkev očistěte a také nakrájejte na tenké nudličky. Okurku i karotku osolte a zakápněte trochou šťávy z limetky.
Připravte dip, ať se hezky rozleží: arašídové máslo, tamari, miso, rozmačkaný česnek, sezamový olej a sirup dejte do misky. Promíchejte a po lžících přidejte i trochu vody, aby omáčka povolila a získala tu správnou konzistenci. Dochuťte chilli, popř. solí. Konzistencí by se měl podobat hustšímu jogurtu.
Nudle připravte dle návodu na obalu, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Lístky bylinek oberte, stonky nakrájejte na menší dílky.
Tofu nakrájejte na tyčinky a osušte. V pánvi rozehřejte olej, přidejte tofu, jemně osolte a osmažte dozlatova a dokřupava. Dejte stranou a na papírovém ubrousku zbavte přebytečného tuku.
Avokádo oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na stejnoměrné plátky. Zakápněte šťávou z limetky. Lístky bylinek oberte, stonky nakrájejte na menší dílky
S rýžovým papírem pracujte dle návodu na obalu, k namáčení výborné poslouží plech.
Na list rýžového papíru postupně dejte všechny náplně – bylinky, avokádo, salát, nudle, tofu, okurku a mrkev. Zavinujte dle návodu na obalu.
náplně můžete různě obměňovat – přidat ředkev, špenát, červenou řepu, kedlubnu, mango, jarní cibulku, biovejce atd. tradičně se připravuje i s masem, pokud ho jíte, vždy volte bio! efektní je udělat více druhů závitků i omáček, a máte nápadité pohoštění
Vietnamské závitky s arašídovým miso dipem — videorecept

Vietnamské závitky s arašídovým miso dipem — videorecept

Ingredience

  • 100 g rýžových nudlí
  • 12 plátků rýžového papíru
  • 180 g tofu natural
  • 1 ks avokáda
  • 1 svazek koriandru nebo hladkolisté petrželky
  • 1 svazek thajské bazalky (nebo perilly, popř. i běžné bazalky)
  • 1 okurka
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 4 lžíce sezamového oleje na smažení
  • 80 g arašídového másla — na arašídový dip
  • 1 lžíce tamari — na arašídový dip
  • 2 lžíce miso shoro — na arašídový dip
  • 0 stroužku česneku — na arašídový dip
  • 1 lžíce kokosového sirupu (nebo rýžového) — na arašídový dip
  • 1 lžíce sezamového oleje — na arašídový dip
  • 2 lžíce limetkové šťávy — na arašídový dip

Návod k přípravě

Okurku oloupejte, zbavte středu se semínky a nakrájejte na tenké nudličky. Mrkev očistěte a také nakrájejte na tenké nudličky. Okurku i karotku osolte a zakápněte trochou šťávy z limetky.Připravte dip, ať se hezky rozleží: arašídové máslo, tamari, miso, rozmačkaný česnek, sezamový olej a sirup dejte do misky. Promíchejte a po lžících přidejte i trochu vody, aby omáčka povolila a získala tu správnou konzistenci. Dochuťte chilli, popř. solí. Konzistencí by se měl podobat hustšímu jogurtu.Nudle připravte dle návodu na obalu, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Lístky bylinek oberte, stonky nakrájejte na menší dílky.Tofu nakrájejte na tyčinky a osušte. V pánvi rozehřejte olej, přidejte tofu, jemně osolte a osmažte dozlatova a dokřupava. Dejte stranou a na papírovém ubrousku zbavte přebytečného tuku.Avokádo oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na stejnoměrné plátky. Zakápněte šťávou z limetky. Lístky bylinek oberte, stonky nakrájejte na menší dílkyS rýžovým papírem pracujte dle návodu na obalu, k namáčení výborné poslouží plech.Na list rýžového papíru postupně dejte všechny náplně – bylinky, avokádo, salát, nudle, tofu, okurku a mrkev. Zavinujte dle návodu na obalu.

Tip

náplně můžete různě obměňovat – přidat ředkev, špenát, červenou řepu, kedlubnu, mango, jarní cibulku, biovejce atd. tradičně se připravuje i s masem, pokud ho jíte, vždy volte bio! efektní je udělat více druhů závitků i omáček, a máte nápadité pohoštění

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.