info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Vegetariánské pastitsio

Řecká specialita, která je takovou „musakou s těstovinami“. Stejně jako ona je trochu pracnější na přípravu, ale odvděčí se vám nadšením ze strany všech strávníků.

Ingredience

2 lžíce biomásla
3 lžíce hladké mouky
1 lžíce lahůdkového droždí
600 ml biomléka
3 lžíce olivového oleje
1 ks cibule
4 stroužky česneku
1 ks cukety
1 ks lilku
0.5 lžičky mleté skořice
1 ks hřebíčku
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
2 lžičky oregana
500 ml pasírovaných rajčat
100 g červené čočky půlené loupané
500 ml vody
1 kostka zeleninového bujonu
300 g těstovin penne
2 ks biovejce

Návod

V rendlíku přidejte mouku k rozehřátému máslu a krátce orestujte na světlou jíšku.
Postupně přilévejte mléko a rozšlehejte. Osolte, přidejte lahůdkové droždí a povařte asi 10 až 15 minut do zhoustnutí. Vmíchejte nastrouhaný muškátový oříšek.
V kastrolu nechte na oleji zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidejte pokrájený česnek a nechte 7 minut osmahnout.
Přidejte nakrájenou cuketu, lilek a dobře osolte. Vložte všechno koření, promíchejte a chvíli restujte.
Přidejte pasírovaná rajčata, vodu, zeleninový bujon a červenou čočku. Promíchejte a duste do změknutí čočky asi 20 minut. Poté vyndejte nové koření a bobkový list.
Těstoviny uvařte v osolené vodě, dobu varu zkraťte o 2 – 3 minuty oproti doporučení na obalu.
Těstoviny propláchněte v cedníku studenou vodou a nechte okapat. Poté v míse promíchejte s rozšlehanými vejci a kořením.
Do olejem vymazaného pekáče naskládejte těstoviny, na ně zeleninový základ, a nakonec vrstvu bešamelu. Pečte asi 40 minut v troubě předem vyhřáté na 180°C.
Vegetariánské pastitsio

Vegetariánské pastitsio

Ingredience

  • 2 lžíce biomásla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 600 ml biomléka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks cukety
  • 1 ks lilku
  • 0.5 lžičky mleté skořice
  • 1 ks hřebíčku
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • 2 lžičky oregana
  • 500 ml pasírovaných rajčat
  • 100 g červené čočky půlené loupané
  • 500 ml vody
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 300 g těstovin penne
  • 2 ks biovejce

Návod k přípravě

V rendlíku přidejte mouku k rozehřátému máslu a krátce orestujte na světlou jíšku.Postupně přilévejte mléko a rozšlehejte. Osolte, přidejte lahůdkové droždí a povařte asi 10 až 15 minut do zhoustnutí. Vmíchejte nastrouhaný muškátový oříšek.V kastrolu nechte na oleji zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidejte pokrájený česnek a nechte 7 minut osmahnout.Přidejte nakrájenou cuketu, lilek a dobře osolte. Vložte všechno koření, promíchejte a chvíli restujte.Přidejte pasírovaná rajčata, vodu, zeleninový bujon a červenou čočku. Promíchejte a duste do změknutí čočky asi 20 minut. Poté vyndejte nové koření a bobkový list.Těstoviny uvařte v osolené vodě, dobu varu zkraťte o 2 – 3 minuty oproti doporučení na obalu.Těstoviny propláchněte v cedníku studenou vodou a nechte okapat. Poté v míse promíchejte s rozšlehanými vejci a kořením.Do olejem vymazaného pekáče naskládejte těstoviny, na ně zeleninový základ, a nakonec vrstvu bešamelu. Pečte asi 40 minut v troubě předem vyhřáté na 180°C.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.