info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Veganské špagety carbonara

Těstoviny carbonara ve veganské verzi jsou velmi krémové a stejně lahodné jako originál. Kešu parmazán je pak výborný způsob jak pozvednout nejen veganská italská nebo zapečená jídla.

Ingredience

6 lžic olivového oleje
200 g žampionů
1 lžička uzené soli
400 g špaget
1 ks cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce mouky
1 lžíce lahůdkového droždí
300 ml rostlinného nápoje
50 g kešu ořechů na parmazán
1 lžička soli na parmazán
1 lžíce lahůdkového droždí na parmazán

Návod

Parmazán: kešu rozmixujte najemno, přidejte sůl a lahůdkové droždí.
Ke 3 lžicím rozehřátého olivového oleje přidejte žampiony nakrájené na plátky, uzenou sůl a orestujte dozlatova. Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody a uvařte na skus.
Rozehřejte zbylý olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Osolte a nechte pomalu zesklovatět (7–10 minut). Přidejte mouku s lahůdkovým droždím, zasmahněte. Zalijte nápojem a povařte na mírném plameni 10 minut. Rozmixujte tyčovým mixérem a případně dochuťte solí.
Smíchejte scezené uvařené těstoviny s připravenou omáčkou a žampiony. Před podáváním vmíchejte i část parmazánu a dochuťte pepřem. Posypte zbytkem parmazánu.
Veganské špagety carbonara

Veganské špagety carbonara

Ingredience

  • 6 lžic olivového oleje
  • 200 g žampionů
  • 1 lžička uzené soli
  • 400 g špaget
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 300 ml rostlinného nápoje
  • 50 g kešu ořechů na parmazán
  • 1 lžička soli na parmazán
  • 1 lžíce lahůdkového droždí na parmazán

Návod k přípravě

Parmazán: kešu rozmixujte najemno, přidejte sůl a lahůdkové droždí.Ke 3 lžicím rozehřátého olivového oleje přidejte žampiony nakrájené na plátky, uzenou sůl a orestujte dozlatova. Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody a uvařte na skus.Rozehřejte zbylý olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Osolte a nechte pomalu zesklovatět (7–10 minut). Přidejte mouku s lahůdkovým droždím, zasmahněte. Zalijte nápojem a povařte na mírném plameni 10 minut. Rozmixujte tyčovým mixérem a případně dochuťte solí.Smíchejte scezené uvařené těstoviny s připravenou omáčkou a žampiony. Před podáváním vmíchejte i část parmazánu a dochuťte pepřem. Posypte zbytkem parmazánu.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.