info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Tortilly s omáčkou z fazolí a pečené zeleniny — videorecept

Opravdu výborná kombinace chutí domácích a exotických osloví každého milovníka nápaditých pokrmů.

Ingredience

6 tortill (1 balení)
2 plechovky sterilovaných fazolí
2 stonky kadeřávku (případně mangoldu, kapusty)
1 plechovka sterilovaných rajčat
1 cibule
1 červená paprika
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce BBQ omáčky
½ lžičky oregana
½ lžičky mleté sladké papriky
¼ lžičky římského kmínu
mořská nebo himálajská sůl
200 g mrkve, cca 4 kusy - na pečenou zeleninu
400 g dýně (například muškátové nebo hokaido) - na pečenou zeleninu
3 lžíce jablečného octa - na pečenou zeleninu
4 lžíce olivového oleje - na pečenou zeleninu
sůl, pepř - na pečenou zeleninu

Návod

Nakrájenou dýni a mrkev zakápněte 1 lžící olivového oleje, pečte 30 minut při 200 °C.
Na 2 lžících olivového oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájenou papriku a dále společně restujte.
Přidejte fazole, rajčata, nakrájený a žeber zbavený kadeřávek, BBQ omáčku a všechno koření. Dobře osolte, přiveďte k mírnému varu a povařte asi 20 minut.
Upečenou mrkev a dýni dejte do mísy. Zakápněte zbylým olivovým olejem a octem. Dobře osolte, opepřete a promíchejte.
Tortilly opečte nasucho na plotně nebo v pánvi (dokud nenaskočí tmavé puchýře). Nandejte dušené fazole a pečenou zeleninu, podávejte s opečenými tortillami.
Video poster
Tortilly s omáčkou z fazolí a pečené zeleniny — videorecept

Tortilly s omáčkou z fazolí a pečené zeleniny — videorecept

Ingredience

  • 6 tortill (1 balení)
  • 2 plechovky sterilovaných fazolí
  • 2 stonky kadeřávku (případně mangoldu, kapusty)
  • 1 plechovka sterilovaných rajčat
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce BBQ omáčky
  • ½ lžičky oregana
  • ½ lžičky mleté sladké papriky
  • ¼ lžičky římského kmínu
  • mořská nebo himálajská sůl
  • 200 g mrkve, cca 4 kusy - na pečenou zeleninu
  • 400 g dýně (například muškátové nebo hokaido) - na pečenou zeleninu
  • 3 lžíce jablečného octa - na pečenou zeleninu
  • 4 lžíce olivového oleje - na pečenou zeleninu
  • sůl, pepř - na pečenou zeleninu

Návod k přípravě

Nakrájenou dýni a mrkev zakápněte 1 lžící olivového oleje, pečte 30 minut při 200 °C.Na 2 lžících olivového oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájenou papriku a dále společně restujte.Přidejte fazole, rajčata, nakrájený a žeber zbavený kadeřávek, BBQ omáčku a všechno koření. Dobře osolte, přiveďte k mírnému varu a povařte asi 20 minut.Upečenou mrkev a dýni dejte do mísy. Zakápněte zbylým olivovým olejem a octem. Dobře osolte, opepřete a promíchejte.Tortilly opečte nasucho na plotně nebo v pánvi (dokud nenaskočí tmavé puchýře). Nandejte dušené fazole a pečenou zeleninu, podávejte s opečenými tortillami.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.