info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Špagety s pestem z medvědího česneku, jarní zeleninou a ztraceným vejcem

Jednoduché, a přitom efektní a moc dobré jídlo. Podle našeho receptu na veganské pesto můžete připravovat i jiná pesta, např. tymiánové, petrželkové a samozřejmě bazalkové, jen pak je potřeba přidat ještě česnek. Těstoviny určitě vyzkoušejte ty od Girolomoni, jsou vynikající a chutné dokonce i v celozrnné variantě.

Ingredience

4 ks biovejce
4 lžíce octa
1 lžíce másla
500 g zeleného chřestu nebo mladých hráškových lusků
250 g špaget
75 g medvědího česneku
75 ml olivového oleje
25 g kešu ořechů
15 g lahůdkového droždí

Návod

Do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody, přiveďte těsně k bodu varu a takto udržujte, přidejte ocet. Vajíčko rozklepněte do sklenice, lžíci vytvořte vír v octové vodě a do jeho středu opatrně vejce vlijte. Pošírujte 3 minuty, opatrně vyjměte a opakujte s dalšími vejci.
Pesto - všechny suroviny spolu rozmixujte v malém mixeru.
Do rozehřáté pánve přidejte 2 lžíce vody a máslo. Jakmile se v rozpuštěném másle začnou objevovat bublinky, přidejte na špalíčky nasekaný chřest, zbavený spodní dřevnaté části, nebo celé hráškové lusky. Promíchejte a nechte pár minut podusit, osolte.
Špagety připravte dle návodu na obalu, odeberte stranou naběračku vody ze špaget a poté slijte.
Špagety s pestem z medvědího česneku, jarní zeleninou a ztraceným vejcem

Špagety s pestem z medvědího česneku, jarní zeleninou a ztraceným vejcem

Ingredience

  • 4 ks biovejce
  • 4 lžíce octa
  • 1 lžíce másla
  • 500 g zeleného chřestu nebo mladých hráškových lusků
  • 250 g špaget
  • 75 g medvědího česneku
  • 75 ml olivového oleje
  • 25 g kešu ořechů
  • 15 g lahůdkového droždí

Návod k přípravě

Do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody, přiveďte těsně k bodu varu a takto udržujte, přidejte ocet. Vajíčko rozklepněte do sklenice, lžíci vytvořte vír v octové vodě a do jeho středu opatrně vejce vlijte. Pošírujte 3 minuty, opatrně vyjměte a opakujte s dalšími vejci.Pesto - všechny suroviny spolu rozmixujte v malém mixeru.Do rozehřáté pánve přidejte 2 lžíce vody a máslo. Jakmile se v rozpuštěném másle začnou objevovat bublinky, přidejte na špalíčky nasekaný chřest, zbavený spodní dřevnaté části, nebo celé hráškové lusky. Promíchejte a nechte pár minut podusit, osolte.Špagety připravte dle návodu na obalu, odeberte stranou naběračku vody ze špaget a poté slijte.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.