info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Shoyu polévka s shiitake a rýží

Ingredience

100 g rýže basmati natural
1 červená cibule
20 g hub shiitake
100 g mrkve
20 g čerstvého zázvoru
100 ml sójové omáčky Shoyu
1 lžíce sezamu
1 svazek čerstvého koriandru
6 lžic sezamového oleje
2 stroužky česneku

Návod

Houby shiitake namočte na 2 hodiny do vody, poté uvařte do změknutí. Rýži vařte dle návodu.
Na oleji osmahněte na proužky nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Zalijte 1 l vody, přidejte na nudličky nakrájenou mrkev. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut.
Do polévky přidejte nakrájené houby i s vodou, ve které se vařily, a uvařenou rýži. Krátce provařte, přidejte sójovou omáčku Shoyu a zamíchejte.
Polévku servírujte posypanou sezamem a najemno nasekaným koriandrem. Můžete dochutit sójovou omáčkou.
Místo rýže můžete do polévky dát nudle nebo luštěninové těstoviny.
Shoyu polévka s shiitake a rýží

Shoyu polévka s shiitake a rýží

Ingredience

  • 100 g rýže basmati natural
  • 1 červená cibule
  • 20 g hub shiitake
  • 100 g mrkve
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 100 ml sójové omáčky Shoyu
  • 1 lžíce sezamu
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 6 lžic sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku

Návod k přípravě

Houby shiitake namočte na 2 hodiny do vody, poté uvařte do změknutí. Rýži vařte dle návodu.Na oleji osmahněte na proužky nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Zalijte 1 l vody, přidejte na nudličky nakrájenou mrkev. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut.Do polévky přidejte nakrájené houby i s vodou, ve které se vařily, a uvařenou rýži. Krátce provařte, přidejte sójovou omáčku Shoyu a zamíchejte.Polévku servírujte posypanou sezamem a najemno nasekaným koriandrem. Můžete dochutit sójovou omáčkou.

Tip

Místo rýže můžete do polévky dát nudle nebo luštěninové těstoviny.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.