info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem

Bezmasá verze plněných paprik s rajskou a knedlíkem. Papriky jsou plněné výbornou směsí z quinoy a červené čočky, kterou můžete využít jako náplň nebo nádivku i do jiných pokrmů. Toto oblíbené domácí jídlo potěší nejen vegetariány.

Ingredience

600 ml rajčatového pyré
500 ml zeleninového vývaru z biobujonu
125 g quinoy
100 g červené čočky
350 g polohrubé mouky - na knedlíky
150 g celozrnné pšeničné mouky - na knedlíky
300 ml vlažného biomléka - na knedlíky
1 ks biovejce - na knedlíky
15 g droždí - na knedlíky

Návod

Quinou propláchněte horkou vodou, sceďte, přidejte čočku, zalijte dvojnásobným množstvím vody a přidejte lžičku soli. Vařte doměkka cca 25 minut. Po uvaření sceďte.
Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidejte 100 ml rajčatového pyré, drcený kmín a uvařenou quinou s čočkou, dobře promíchejte. Papriky zbavte stopky a středu se semínky. Naplňte je připravenou směsí.
Připravte si rajskou omáčku: rozpusťte máslo, přidejte mouku a připravte světlou jíšku. Přidejte 500 ml rajčatového pyré a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a nové koření. Dosolte a doslaďte podle chuti a povařte 15 minut. Papriky naskládejte do pekáče s rajskou omáčkou a pečte při 180 °C asi 35 minut.
Obě mouky dejte do mísy, osolte a promíchejte. Ve středu vytvořte důlek, vlijte mléko a přidejte droždí. Rozmíchejte, zakryjte a nechte asi 20 minut vzejít kvásek. Přidejte vejce a hněťte v robotu asi 5 minut, přidejte nakrájené pečivo a ještě chvíli hněťte.
Těsto zakryjte a nechte 30 minut kynout. Rozdělte na dva díly a vyválejte na dva válečky. Knedlíky vařte 15 až 20 minut, v polovině vaření je otočte. Uvařené knedlíky dejte na plech potřený olejem a ihned propíchejte vidličkou. Nakrájejte je nití nebo navlhčeným tenkým nožem.
Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem

Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem

Ingredience

  • 600 ml rajčatového pyré
  • 500 ml zeleninového vývaru z biobujonu
  • 125 g quinoy
  • 100 g červené čočky
  • 350 g polohrubé mouky - na knedlíky
  • 150 g celozrnné pšeničné mouky - na knedlíky
  • 300 ml vlažného biomléka - na knedlíky
  • 1 ks biovejce - na knedlíky
  • 15 g droždí - na knedlíky

Návod k přípravě

Quinou propláchněte horkou vodou, sceďte, přidejte čočku, zalijte dvojnásobným množstvím vody a přidejte lžičku soli. Vařte doměkka cca 25 minut. Po uvaření sceďte.Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidejte 100 ml rajčatového pyré, drcený kmín a uvařenou quinou s čočkou, dobře promíchejte. Papriky zbavte stopky a středu se semínky. Naplňte je připravenou směsí.Připravte si rajskou omáčku: rozpusťte máslo, přidejte mouku a připravte světlou jíšku. Přidejte 500 ml rajčatového pyré a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a nové koření. Dosolte a doslaďte podle chuti a povařte 15 minut. Papriky naskládejte do pekáče s rajskou omáčkou a pečte při 180 °C asi 35 minut.Obě mouky dejte do mísy, osolte a promíchejte. Ve středu vytvořte důlek, vlijte mléko a přidejte droždí. Rozmíchejte, zakryjte a nechte asi 20 minut vzejít kvásek. Přidejte vejce a hněťte v robotu asi 5 minut, přidejte nakrájené pečivo a ještě chvíli hněťte.Těsto zakryjte a nechte 30 minut kynout. Rozdělte na dva díly a vyválejte na dva válečky. Knedlíky vařte 15 až 20 minut, v polovině vaření je otočte. Uvařené knedlíky dejte na plech potřený olejem a ihned propíchejte vidličkou. Nakrájejte je nití nebo navlhčeným tenkým nožem.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.