info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Plněné bramborové knedlíky s pečeným zelím

Pečené zelí hraje hlavní roli tohoto pokrmu a činí ho tak doslova svátečním. Je skvěle ochucené, stejné ingredience doporučujeme použíti tehdy, když si zelí nastrouháte a připravujete klasickým dušením.

Ingredience

250 g uzeného tofu - na náplň
500 g cibule - na náplň
750 g cibule - na cibulku
100 ml slunečnicového oleje - na cibulku
500 g vařených brambor - na knedlíky
200 g polohrubé mouky - na knedlíky

Návod

Zelí očistěte a nakrájejte podélně na šestiny nebo osminy tak, aby ještě zůstaly spojené košťálem, který následně seřízněte tak, aby se listy zelí nerozpadly. Ve velké pánvi nebo pekáči rozehřejte olej, přidejte díly zelí a zprudka je opečte z obou stran. Listy zelí by měly být v místě kontaktu s pánví opravdu opečené do hněda.
Opečené zelí ochuťte umeoctem, podlijte vodou, přidejte sirup, kmín a pepř. Pečte odkryté v troubě předehřáté na 160 °C asi 30-45 minut, do změknutí. V průběhu pečení zelí několikrát podlijte tekutinou ze dna pekáče.
Připravte si náplň do knedlíků. V pánvi nechte na oleji zesklovatět cibuli a česnek pokrájené nadrobno, přidejte kmín, sůl, tofu pokrájené na malé kostičky a společně orestujte pěkně dozlatova.
Oloupejte cibuli, podélně nakrájejte na dílky, osolte a osmažte dozlatova. Poté ji dejte na ubrousek, tuk uchovejte k polévání knedlíků a osmaženou cibulku na zdobení.
Pro přípravu knedlíků nastrouhejte uvařené brambory najemno a zapracujte do nich sůl a polohrubou mouku. Podle potřeby přidejte mouku navíc, aby těsto nelepilo. Vytvořte válce, ze kterých odkrojujte menší díly, vytvarujte placičky, naplňte je připravenou náplní a uzavřete. Vložte do vroucí vody a vařte asi 15 minut. Knedlíky servírujte se zelím a smaženou cibulkou.
Plněné bramborové knedlíky s pečeným zelím

Plněné bramborové knedlíky s pečeným zelím

Ingredience

  • 250 g uzeného tofu - na náplň
  • 500 g cibule - na náplň
  • 750 g cibule - na cibulku
  • 100 ml slunečnicového oleje - na cibulku
  • 500 g vařených brambor - na knedlíky
  • 200 g polohrubé mouky - na knedlíky

Návod k přípravě

Zelí očistěte a nakrájejte podélně na šestiny nebo osminy tak, aby ještě zůstaly spojené košťálem, který následně seřízněte tak, aby se listy zelí nerozpadly. Ve velké pánvi nebo pekáči rozehřejte olej, přidejte díly zelí a zprudka je opečte z obou stran. Listy zelí by měly být v místě kontaktu s pánví opravdu opečené do hněda.Opečené zelí ochuťte umeoctem, podlijte vodou, přidejte sirup, kmín a pepř. Pečte odkryté v troubě předehřáté na 160 °C asi 30-45 minut, do změknutí. V průběhu pečení zelí několikrát podlijte tekutinou ze dna pekáče.Připravte si náplň do knedlíků. V pánvi nechte na oleji zesklovatět cibuli a česnek pokrájené nadrobno, přidejte kmín, sůl, tofu pokrájené na malé kostičky a společně orestujte pěkně dozlatova.Oloupejte cibuli, podélně nakrájejte na dílky, osolte a osmažte dozlatova. Poté ji dejte na ubrousek, tuk uchovejte k polévání knedlíků a osmaženou cibulku na zdobení.Pro přípravu knedlíků nastrouhejte uvařené brambory najemno a zapracujte do nich sůl a polohrubou mouku. Podle potřeby přidejte mouku navíc, aby těsto nelepilo. Vytvořte válce, ze kterých odkrojujte menší díly, vytvarujte placičky, naplňte je připravenou náplní a uzavřete. Vložte do vroucí vody a vařte asi 15 minut. Knedlíky servírujte se zelím a smaženou cibulkou.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.