info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Kynuté buchty s povidly

Buchty s povidly, to je opravdová česká klasika. Kokosového oleje se nebojte – nejen že jsou díky němu buchty veganské, jemné kokosové aroma navíc hezky zakulatí chuť a vůni buchet, aniž by bylo patrné. A kořeněná povidla udělají z toho jídla opravdové mistrovské dílo.

Ingredience

350 g hladké pšeničné mouky
150 g celozrnné pšeničné mouky
260 ml rostlinného nápoje
100 g třtinového cukru
130 g kokosového tuku
25 g čerstvého droždí
300 g švestkových povidel - na povidla

Návod

Do rendlíku dejte 4 lžíce datlového sirupu a 4 lžíce vody. Přidejte celé koření, přiveďte k varu a svařte zpět na sirup. Vyjměte koření a nechte vychladnout. Připraveným sirupem nařeďte povidla do správné konzistence. Do řidších povidel méně, do tuhých povidel více.
Mouku, třtinový cukr, mletou vanilku a sůl promíchejte v míse robota. Ve středu udělejte důlek, přidejte droždí s trochou nápoje a rozmíchejte na řídké těstíčko. Zakryjte a nechte vzejít kvásek.
Přidejte zbylý rostlinný nápoj, 75 g rozpuštěného, ale vychladlého kokosového tuku a citronovou kůru. Hněťte 10 minut, dokud není těsto pěkně hladké a soudržné. Zakryjte a nechte kynout 90 minut.
Z vykynutého těsta rozválejte obdélníkový plát silný asi 1 cm. Rádýlkem nebo nožem vykrojte 20 čtverců. Do středu každého čtverce dejte trochu povidel, rohy vytáhněte a spojte. Prsty utěsněte veškeré spoje a dlaní vytvarujte do tvaru buchty.
Každou buchtu po stranách potřete zbylým tukem a naskládejte vedle sebe do vymazaného pekáče. Zakryjte a nechte ještě kynout asi 20 minut.
Předehřejte troubu a pečte 30 až 40 minut při 180 °C.
Kynuté buchty s povidly

Kynuté buchty s povidly

Ingredience

  • 350 g hladké pšeničné mouky
  • 150 g celozrnné pšeničné mouky
  • 260 ml rostlinného nápoje
  • 100 g třtinového cukru
  • 130 g kokosového tuku
  • 25 g čerstvého droždí
  • 300 g švestkových povidel - na povidla

Návod k přípravě

Do rendlíku dejte 4 lžíce datlového sirupu a 4 lžíce vody. Přidejte celé koření, přiveďte k varu a svařte zpět na sirup. Vyjměte koření a nechte vychladnout. Připraveným sirupem nařeďte povidla do správné konzistence. Do řidších povidel méně, do tuhých povidel více.Mouku, třtinový cukr, mletou vanilku a sůl promíchejte v míse robota. Ve středu udělejte důlek, přidejte droždí s trochou nápoje a rozmíchejte na řídké těstíčko. Zakryjte a nechte vzejít kvásek.Přidejte zbylý rostlinný nápoj, 75 g rozpuštěného, ale vychladlého kokosového tuku a citronovou kůru. Hněťte 10 minut, dokud není těsto pěkně hladké a soudržné. Zakryjte a nechte kynout 90 minut.Z vykynutého těsta rozválejte obdélníkový plát silný asi 1 cm. Rádýlkem nebo nožem vykrojte 20 čtverců. Do středu každého čtverce dejte trochu povidel, rohy vytáhněte a spojte. Prsty utěsněte veškeré spoje a dlaní vytvarujte do tvaru buchty.Každou buchtu po stranách potřete zbylým tukem a naskládejte vedle sebe do vymazaného pekáče. Zakryjte a nechte ještě kynout asi 20 minut.Předehřejte troubu a pečte 30 až 40 minut při 180 °C.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.