info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Krémová polévka z pečeného česneku

Krémové polévky jsou naprosto skvělé,tato je hvězda mezi nimi, určitě vyzkoušejte. Česnekového aroma se bát nemusíte, pečením česnek krásně zjemní.

Ingredience

3 palice česneku
2 cibule
3 brambory
1 konzerva sterilované cizrny
80 g kešu másla
1000 ml vody
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky tymiánu
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli

Návod

Celé palice česneku položte na plech a pečte 20 minut při 200°C. Poté je nechte trochu vychladnout.
Na rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli a po chvilce přidejte oloupané a na kousky nakrájené brambory. Vše za stálého míchání cca 2 minutky restujte.
Cizrnu sceďte. Přidejte ji do hrnce spolu s 1 litrem vody a tymiánem. Vařte cca 10 minut, dokud brambory nebudou měkké.
Mezitím vymačkejte upečený česnek: z jednoho konce seřízněte celé palici špičku a česnek vymačkejte do polévky.
Do polévky přidejte kešu máslo, sůl, citronovou šťávu a vše rozmixujte do jemného krému.
Podávejte s opečenými krutonky a posypané čerstvě mletým pepřem.
Dejte méně brambor a vody a máte skvělou aromatickou omáčku, např. na přelití pečené zeleniny.
Krémová polévka z pečeného česneku

Krémová polévka z pečeného česneku

Ingredience

  • 3 palice česneku
  • 2 cibule
  • 3 brambory
  • 1 konzerva sterilované cizrny
  • 80 g kešu másla
  • 1000 ml vody
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli

Návod k přípravě

Celé palice česneku položte na plech a pečte 20 minut při 200°C. Poté je nechte trochu vychladnout.Na rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli a po chvilce přidejte oloupané a na kousky nakrájené brambory. Vše za stálého míchání cca 2 minutky restujte.Cizrnu sceďte. Přidejte ji do hrnce spolu s 1 litrem vody a tymiánem. Vařte cca 10 minut, dokud brambory nebudou měkké.Mezitím vymačkejte upečený česnek: z jednoho konce seřízněte celé palici špičku a česnek vymačkejte do polévky.Do polévky přidejte kešu máslo, sůl, citronovou šťávu a vše rozmixujte do jemného krému.Podávejte s opečenými krutonky a posypané čerstvě mletým pepřem.

Tip

Dejte méně brambor a vody a máte skvělou aromatickou omáčku, např. na přelití pečené zeleniny.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.