226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)
Celé palice česneku položte na plech a pečte 20 minut při 200°C. Poté je nechte trochu vychladnout.Na rozehřátém olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli a po chvilce přidejte oloupané a na kousky nakrájené brambory. Vše za stálého míchání cca 2 minutky restujte.Cizrnu sceďte. Přidejte ji do hrnce spolu s 1 litrem vody a tymiánem. Vařte cca 10 minut, dokud brambory nebudou měkké.Mezitím vymačkejte upečený česnek: z jednoho konce seřízněte celé palici špičku a česnek vymačkejte do polévky.Do polévky přidejte kešu máslo, sůl, citronovou šťávu a vše rozmixujte do jemného krému.Podávejte s opečenými krutonky a posypané čerstvě mletým pepřem.
Dejte méně brambor a vody a máte skvělou aromatickou omáčku, např. na přelití pečené zeleniny.
Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.
Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.