info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Knedlo-tofu-zelo

Tímto chodem budete okouzleni. Každý, kdo naše knedlo-tofu-zelo ochutnal, je nadšený. Teď si ho navíc můžete připravit podle videoreceptu. Doporučujeme!

Ingredience

400 g uzeného tofu
600 g nastrouhané kedlubny - na zelí
1 cibule - na zelí
500 g brambor - na knedlíky
100 g celozrnné špaldové krupice - na knedlíky
200 g pšeničné hrubé mouky (bílé nebo celozrnné) - na knedlíky

Návod

Brambory nejlépe den předem uvařte ve slupce, nechte úplně vychladnout a oloupejte
Dejte péct tofu – cibuli nakrájejte najemno, česnek rozmačkejte, tofu nakrájejte na kostky velikosti sousta a promíchejte s ostatními ingrediencemi, podlejte vodou. Pečte přiklopené 45 minut při 180 °C.
Dejte dusit kedlubnové zelí – pokrájenou cibuli nechte na oleji zesklovatět, přidejte na hrubém struhadle nastrouhanou kedlubnu. Přidejte kmín, ochuťte umeoctem a trochu podlijte. Duste doměkka 20 minut. Nakonec můžete osladit agávovým sirupem.
Připravte knedlíky – dejte si do většího hrnce vařit vodu. Na hrubém struhadle nastrouhejte uvařené brambory, přidejte krupici, mouku a sůl, důkladně na vále rukama zpracujte kompaktní těsto. Vytvarujte 2 válečky o průměru cca 6 cm, vložte do vroucí vody a vařte 20 minut. Občas zamíchejte, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu. Poté nakrájejte nití nebo kráječem.
Knedlo-tofu-zelo

Knedlo-tofu-zelo

Ingredience

  • 400 g uzeného tofu
  • 600 g nastrouhané kedlubny - na zelí
  • 1 cibule - na zelí
  • 500 g brambor - na knedlíky
  • 100 g celozrnné špaldové krupice - na knedlíky
  • 200 g pšeničné hrubé mouky (bílé nebo celozrnné) - na knedlíky

Návod k přípravě

Brambory nejlépe den předem uvařte ve slupce, nechte úplně vychladnout a oloupejteDejte péct tofu – cibuli nakrájejte najemno, česnek rozmačkejte, tofu nakrájejte na kostky velikosti sousta a promíchejte s ostatními ingrediencemi, podlejte vodou. Pečte přiklopené 45 minut při 180 °C.Dejte dusit kedlubnové zelí – pokrájenou cibuli nechte na oleji zesklovatět, přidejte na hrubém struhadle nastrouhanou kedlubnu. Přidejte kmín, ochuťte umeoctem a trochu podlijte. Duste doměkka 20 minut. Nakonec můžete osladit agávovým sirupem.Připravte knedlíky – dejte si do většího hrnce vařit vodu. Na hrubém struhadle nastrouhejte uvařené brambory, přidejte krupici, mouku a sůl, důkladně na vále rukama zpracujte kompaktní těsto. Vytvarujte 2 válečky o průměru cca 6 cm, vložte do vroucí vody a vařte 20 minut. Občas zamíchejte, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu. Poté nakrájejte nití nebo kráječem.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.