info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Kapustové závitky s kuskusem

V tomto receptu vám ukážeme kuskus, jak ho neznáte. K hotovému kuskusu jsme přidali naši oblíbenou cizrnovou směs na falafel, čímž jsme získali úžasně tvárnou směs. Tu jsme ochutili jako karbanátky a alternativa klasiky byla na světě. Doporučujeme!

Ingredience

8 ks kapustových listů
100 g celozrnného kuskusu
1 ks cibule
4 ks stroužků česneku
100 g směsi na falafel
400 ml rajčatového pyré - na omáčku
1 ks cibule - na omáčku
2 ks stroužky česneku - na omáčku
4 ks nového koření - na omáčku

Návod

Připravte si omáčku – v hrnci osmahněte na olivovém oleji pokrájený česnek a cibulku dozlatova, osolte a opepřete. Zalijte rajčatovým pyré a vodou, přidejte kostku biobujonu a nové koření. Oslaďte datlovým sirupem nebo cukrem a povařte asi 30 minut.
Kapustové listy omyjte a mají-li tvrdou střední část, vyřízněte ji. Povařte 4 minuty v osolené vodě, zchlaďte ve studené vodě a nechte okapat.
Připravte si kuskus – osmahněte pokrájenou cibuli dozlatova. V širší nádobě zalijte kuskus dvojnásobným množstvím vroucí vody a nechte pod pokličkou 10 minut odstát, nakonec prokypřete vidličkou. Přidejte osmaženou cibulku, rozmačkaný česnek, majoránku, slunečnicová semínka a dosolte dle chuti. V misce si smíchejte směs na falafel s vodou, nechte odstát a přidejte ke kuskusu. Dobře promíchejte rukama a vytvarujte 8 šišek.
Listy kapusty rozložte a do každého zabalte připravenou šišku, zamotejte a sepněte párátkem.
Závitky dejte do zapékací misky, podlejte asi dvěma centimetry vody, přikryjte alobalem a pečte 30 minut na 200 °C. 10 minut před koncem odkryjte, povrch závitků potřete olejem a pečte lehce dozlatova.
Podávejte s rajčatovou omáčkou.
Kapustové závitky s kuskusem

Kapustové závitky s kuskusem

Ingredience

  • 8 ks kapustových listů
  • 100 g celozrnného kuskusu
  • 1 ks cibule
  • 4 ks stroužků česneku
  • 100 g směsi na falafel
  • 400 ml rajčatového pyré - na omáčku
  • 1 ks cibule - na omáčku
  • 2 ks stroužky česneku - na omáčku
  • 4 ks nového koření - na omáčku

Návod k přípravě

Připravte si omáčku – v hrnci osmahněte na olivovém oleji pokrájený česnek a cibulku dozlatova, osolte a opepřete. Zalijte rajčatovým pyré a vodou, přidejte kostku biobujonu a nové koření. Oslaďte datlovým sirupem nebo cukrem a povařte asi 30 minut.Kapustové listy omyjte a mají-li tvrdou střední část, vyřízněte ji. Povařte 4 minuty v osolené vodě, zchlaďte ve studené vodě a nechte okapat.Připravte si kuskus – osmahněte pokrájenou cibuli dozlatova. V širší nádobě zalijte kuskus dvojnásobným množstvím vroucí vody a nechte pod pokličkou 10 minut odstát, nakonec prokypřete vidličkou. Přidejte osmaženou cibulku, rozmačkaný česnek, majoránku, slunečnicová semínka a dosolte dle chuti. V misce si smíchejte směs na falafel s vodou, nechte odstát a přidejte ke kuskusu. Dobře promíchejte rukama a vytvarujte 8 šišek.Listy kapusty rozložte a do každého zabalte připravenou šišku, zamotejte a sepněte párátkem.Závitky dejte do zapékací misky, podlejte asi dvěma centimetry vody, přikryjte alobalem a pečte 30 minut na 200 °C. 10 minut před koncem odkryjte, povrch závitků potřete olejem a pečte lehce dozlatova.Podávejte s rajčatovou omáčkou.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.