info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Kapustové závitky plněné bulgurem

Kapustové závitky jsou výborné s bramborovou kaší. Náplň z bulguru, žampionů a cizrny se nebojte použít i samotnou, je chuťově skvěle vyvážená.Dobře bude chutnat třeba s grilovanou sezónní zeleninou.

Ingredience

1/2 kapusty
1/2 plechovky sterilované cizrny
150 g žampionů
150 g bulguru
1 cibule
1 lžíce lahůdkového droždí
4 stroužky česneku
4 lžíce oleje
1/2 lžičky kmínu
sůl, pepř
tuk na vymazání pekáčku

Návod

Bulgur povařte 2 minuty a nechte ho přikrytý 20 minut odstát. Kapustové listy očistěte, zbavte tuhých žeber a vložte na 3 minuty do vroucí, výrazně osolené vody (1 lžíce soli na 1 litr vody). Hned poté je zchlaďte ve studené vodě. Listy lehce zavadnou a získají sytě zelenou barvu.
Ve větší pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a nechte zesklovatět. Poté přidejte nadrobno nakrájené žampiony, kmín, sůl, pepř a restujte dozlatova.
Do opečené směsi přidejte bulgur, slitou rozšťouchanou cizrnu, lahůdkové droždí a promíchejte. Směsí plňte osušené kapustové listy, které vložte do tukem vymazaného pekáčku. Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C, podlévat není třeba, závitky pustí vlastní šťávu.
Video poster
Kapustové závitky plněné bulgurem

Kapustové závitky plněné bulgurem

Ingredience

  • 1/2 kapusty
  • 1/2 plechovky sterilované cizrny
  • 150 g žampionů
  • 150 g bulguru
  • 1 cibule
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky kmínu
  • sůl, pepř
  • tuk na vymazání pekáčku

Návod k přípravě

Bulgur povařte 2 minuty a nechte ho přikrytý 20 minut odstát. Kapustové listy očistěte, zbavte tuhých žeber a vložte na 3 minuty do vroucí, výrazně osolené vody (1 lžíce soli na 1 litr vody). Hned poté je zchlaďte ve studené vodě. Listy lehce zavadnou a získají sytě zelenou barvu.Ve větší pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a nechte zesklovatět. Poté přidejte nadrobno nakrájené žampiony, kmín, sůl, pepř a restujte dozlatova.Do opečené směsi přidejte bulgur, slitou rozšťouchanou cizrnu, lahůdkové droždí a promíchejte. Směsí plňte osušené kapustové listy, které vložte do tukem vymazaného pekáčku. Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C, podlévat není třeba, závitky pustí vlastní šťávu.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.