226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)
Rýži den předem namočte, zkrátí se tím doba vaření.Do rozehřáté pánve přidejte ke dvěma lžícím vody a 1 lžíci oleje chřest nasekaný na špalíčky, promíchejte a párkrát prohoďte. Přidejte hrášek a nechte pár minut dusit, nakonec osolte.V hlubší pánvi nechte na zbytku oleje zesklovatět najemno nakrájenou šalotku Přidejte najemno nakrájený česnek, nechte rozvonět a přisypte slitou rýži. Orestujte a zalijte čtvrtinou vroucího zeleninového vývaru. Nechte vařit, jakmile rýži vývar téměř pohltí, přidejte další čtvrtinu. Postup opakujte, dokud není rýže „al dente“. Osolte, opepřete, vmíchejte smetanu a minutu povařte. Vmíchejte blanšírovanou jarní zeleninu a prohřejte.Podávejte zakápnuté olivovým olejem a podle chuti zasypané bylinkami a microgreens. Tip: Je vám líto jen tak vyhodit dřevnaté konce chřestu? Můžete si je uschovat do mrazáku a až přijde čas, použít je při přípravě jakéhokoli vývaru. Nebo z nich připravte čistě chřestový vývar a ten následně použijte jako základ pro chřestovou polévku.
Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.
Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.