info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Hummus z červené řepy

Proslulá blízkovýchodní „pomazánka“ budí rozličné emoce. Jedni se jí nemohou nasytit, jiní jí naopak nemohou přijít na jméno. Základem tohoto pokrmu je zpravidla cizrna, citronová šťáva a sezamové tahini. Co dalšího k těmto primárním surovinám přidáte, abyste hummus ozvláštnili, je už jen otázkou vaší fantazie.

Ingredience

1 ks menší červená řepa
2 stroužky česneku
170 g uvařené nebo konzervované cizrny
30 g tahini
30 g lískooříškového másla
5 g balsamika
50 ml vody
24 ml panenského olivového oleje

Návod

Řepu zabalte s česnekem do alobalu a pečte hodinu v troubě vyhřáté na 220 °C. Poté nechte vychladnout, oloupejte a vložte do mixéru.
Přidejte cizrnu, tahini, lískooříškové máslo, citronovou šťávu a balzamiko a za stálého mixování pomalu přilijte studenou vodu a olej. Rozmixujte do hladka a dosolte podle chuti.
Hummus z červené řepy

Hummus z červené řepy

Ingredience

  • 1 ks menší červená řepa
  • 2 stroužky česneku
  • 170 g uvařené nebo konzervované cizrny
  • 30 g tahini
  • 30 g lískooříškového másla
  • 5 g balsamika
  • 50 ml vody
  • 24 ml panenského olivového oleje

Návod k přípravě

Řepu zabalte s česnekem do alobalu a pečte hodinu v troubě vyhřáté na 220 °C. Poté nechte vychladnout, oloupejte a vložte do mixéru.Přidejte cizrnu, tahini, lískooříškové máslo, citronovou šťávu a balzamiko a za stálého mixování pomalu přilijte studenou vodu a olej. Rozmixujte do hladka a dosolte podle chuti.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.