info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Hummus se semínky a salátem – videorecept

Hummus nikdy neomrzí. Připravte ho tentokrát se zeleninovým salátkem, ten dodá letní svěžest. Posypte semínky, jimi humus obohatíte o zdraví prospěšné látky.

Ingredience

2 plechovky sterilované cizrny
2 lžíce zlatého lnu
50 g tahini
40 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
300 g cherry rajčat – na salát
1 malá salátová okurka – na salát
1 lžíce zlatého lnu – na salát
3 lžíce olivového oleje – na salát
1 lžíce citronové šťávy – na salát

Návod

Připravte si hummus: cizrnu sceďte a nálev uschovejte. Všechno lněné semínko pomelte v mlýnku nebo v mixéru. Cizrnu, česnek, ⅔ lnu, tahini, olivový olej a 2 lžíce nálevu dejte do mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Konzistenci případně upravte dalším nálevem z cizrny. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
Připravte si salát: okurku oloupejte a zbavte středu se semínky, nakrájejte na dílky a dejte do cedníku. Osolte a nechte vykapat, poté osušte.
Do mísy dejte nasolené okurky, nakrájená rajčata a cibuli na tenké plátky. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, vmíchejte nasekanou petržel. Dochuťte solí, pepřem a promíchejte.
Na talíře rozdělte hummus, poklaďte salátem, zakápněte olivovým olejem, ozdobte lněným semínkem.
Video poster
Hummus se semínky a salátem – videorecept

Hummus se semínky a salátem – videorecept

Ingredience

  • 2 plechovky sterilované cizrny
  • 2 lžíce zlatého lnu
  • 50 g tahini
  • 40 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 300 g cherry rajčat – na salát
  • 1 malá salátová okurka – na salát
  • 1 lžíce zlatého lnu – na salát
  • 3 lžíce olivového oleje – na salát
  • 1 lžíce citronové šťávy – na salát

Návod k přípravě

Připravte si hummus: cizrnu sceďte a nálev uschovejte. Všechno lněné semínko pomelte v mlýnku nebo v mixéru. Cizrnu, česnek, ⅔ lnu, tahini, olivový olej a 2 lžíce nálevu dejte do mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Konzistenci případně upravte dalším nálevem z cizrny. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.Připravte si salát: okurku oloupejte a zbavte středu se semínky, nakrájejte na dílky a dejte do cedníku. Osolte a nechte vykapat, poté osušte.Do mísy dejte nasolené okurky, nakrájená rajčata a cibuli na tenké plátky. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, vmíchejte nasekanou petržel. Dochuťte solí, pepřem a promíchejte.Na talíře rozdělte hummus, poklaďte salátem, zakápněte olivovým olejem, ozdobte lněným semínkem.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.