info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Fazolový krém s pečeným květákem — videorecept

Krémové, bílé fazole a pečený květák, dvě základní suroviny pro polévku, kterou si v sychravých dnech zamilujete. Je voňavá a výživná!

Ingredience

½ hlávky květáku
1000 ml vody
2 kostky bujonu
200 g vařených bílých fazolí navy
200 ml rostlinné smetany
1 lžíce ghí
3 lžíce olivového oleje
2 krajíce starého chleba
2 lžičky gomasia
1 šalotka
1 hrst bylinek
1 hrst sušených rajčat
2 lžíce citronové šťávy
sůl podle chuti

Návod

Chléb natrhejte nebo nakrájejte na menší krutony. V misce promíchejte s olivovým olejem a gomasiem. Rozprostřete na plechu a zapečte v troubě dozlatova, cca 10 minut při 200 °C.
Květák očistěte a rozdělte na větší růžičky, které rozkrojíte na poloviny. V hrnci rozehřejte zbytek oleje. Vložte květák a na straně řezu zprudka opečte do zlatohněda.
Květák otočte, zmírněte plamen a přidejte ghí. Pomalu orestujte i z druhé strany do změknutí. Zhruba polovinu květáku si odložte stranou na ozdobu.
Ke květáku přidejte nasekanou šalotku a nechte pomalu zesklovatět. Přidejte fazole, bujon, zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu. Povařte do změknutí asi 20 minut.
Vmíchejte rostlinnou smetanu, rozmixujte na hladké pyré, dochuťte citronem a solí. Servírujte s chlebovými krutony, zbylým květákem, nasekanými sušenými rajčaty a ozdobte čerstvými bylinkami
Video poster
Fazolový krém s pečeným květákem — videorecept

Fazolový krém s pečeným květákem — videorecept

Ingredience

  • ½ hlávky květáku
  • 1000 ml vody
  • 2 kostky bujonu
  • 200 g vařených bílých fazolí navy
  • 200 ml rostlinné smetany
  • 1 lžíce ghí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 krajíce starého chleba
  • 2 lžičky gomasia
  • 1 šalotka
  • 1 hrst bylinek
  • 1 hrst sušených rajčat
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl podle chuti

Návod k přípravě

Chléb natrhejte nebo nakrájejte na menší krutony. V misce promíchejte s olivovým olejem a gomasiem. Rozprostřete na plechu a zapečte v troubě dozlatova, cca 10 minut při 200 °C.Květák očistěte a rozdělte na větší růžičky, které rozkrojíte na poloviny. V hrnci rozehřejte zbytek oleje. Vložte květák a na straně řezu zprudka opečte do zlatohněda.Květák otočte, zmírněte plamen a přidejte ghí. Pomalu orestujte i z druhé strany do změknutí. Zhruba polovinu květáku si odložte stranou na ozdobu.Ke květáku přidejte nasekanou šalotku a nechte pomalu zesklovatět. Přidejte fazole, bujon, zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu. Povařte do změknutí asi 20 minut.Vmíchejte rostlinnou smetanu, rozmixujte na hladké pyré, dochuťte citronem a solí. Servírujte s chlebovými krutony, zbylým květákem, nasekanými sušenými rajčaty a ozdobte čerstvými bylinkami

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.