info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Fazolová masala s mandlovou smetanou

Indická jídla jsou krémová, bohatě kořeněná, příjemně sytá. Jejich dobré pověsti dostojí i tato fazolová masala, ve které hraje zásadní roli mandlová smetana. Ta nenápadně zjemní všechny ostré a pikantní chutě, a tak si na ní pochutnají i jemnější povahy.

Ingredience

250 g červených fazolí
2 lžíce olivového oleje
2 ks bobkového listu
1 lžička římského kmínu
3 ks hřebíčku
1 lžička chilli vloček
0.5 ks celé skořice
1 ks cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky strouhaného zázvoru
300 g pasírovaných rajčat
1 lžička kurkumy
1 lžička mletého chilli
0.25 lžičky mletého kardamomu
125 ml mandlové smetany
1 hrst čerstvého koriandru

Návod

Fazole namočte do vody a nechte je tam ideálně přes noc. Vodu slijte a luštěniny uvařte v čerstvé osolené vodě doměkka.
V pánvi rozehřejte olej, vložte bobkový list, římský kmín, hřebíček, chilli vločky a skořici. Promíchejte a nechte rozvonět. Přidejte nakrájenou cibuli s česnekem a zázvorem a nechte zesklovatět.
Přilijte pasírovaná rajčata, uvařené fazole i s vodou z vaření a zbylé koření. Všechno společně povařte asi 30 minut, následně vmíchejte mandlovou smetanu a osolte podle chuti. Vyberte všechno celé koření, které se s masalou vařilo, a poté už přidejte jen nahrubo nasekaný koriandr.
Fazolová masala s mandlovou smetanou

Fazolová masala s mandlovou smetanou

Ingredience

  • 250 g červených fazolí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžička římského kmínu
  • 3 ks hřebíčku
  • 1 lžička chilli vloček
  • 0.5 ks celé skořice
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 300 g pasírovaných rajčat
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého chilli
  • 0.25 lžičky mletého kardamomu
  • 125 ml mandlové smetany
  • 1 hrst čerstvého koriandru

Návod k přípravě

Fazole namočte do vody a nechte je tam ideálně přes noc. Vodu slijte a luštěniny uvařte v čerstvé osolené vodě doměkka.V pánvi rozehřejte olej, vložte bobkový list, římský kmín, hřebíček, chilli vločky a skořici. Promíchejte a nechte rozvonět. Přidejte nakrájenou cibuli s česnekem a zázvorem a nechte zesklovatět.Přilijte pasírovaná rajčata, uvařené fazole i s vodou z vaření a zbylé koření. Všechno společně povařte asi 30 minut, následně vmíchejte mandlovou smetanu a osolte podle chuti. Vyberte všechno celé koření, které se s masalou vařilo, a poté už přidejte jen nahrubo nasekaný koriandr.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.