226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)
 
      Do misky dejte směs na falafel, vodu, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Umíchejte na jednolitou hmotu a nechte asi 15 minut odstát. Ve vlhkých dlaních vytvarujte malé kulaté placičky o průměru asi 3 až 4 cm.V pánvi rozehřejte olej. Přidejte vytvarovaný falafel a smažte dozlatova z obou stran.Do mixéru dejte oloupaný stroužek česneku s citronovou šťávou a rozmixujte dohladka.Tahini dejte do misky. Přidejte šťávu s česnekem, osolte a promíchejte, směs postupně ztuhne na lepivou pastu. Přidejte studenou vodu (podle potřeby přidejte navíc) a rozšlehejte do konzistence hladké světlé omáčky.Žitný chléb nakrájejte na tenké plátky (méně než 0,5 cm). Dejte do trouby a při teplotě 150 °C pomalu pečte dokřupava. Před použitím nalámejte na drobnější sousta.Všechny suroviny promíchejte v míse. Dochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou a mořskou solí.
Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.
Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.