info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Cukeťáky s cuketovo-fíkovou salsou

Ingredience

2 cukety (520 g)
1 větší hruška (200 g)
600 g celozrnné mouky (špaldové, pšeničné)
60 g pohankových vloček
3 lžíce chia semínek
2 biovejce
2 stroužky česneku
2 cibule
1 lžička himálajské soli
50 g sušených fíků
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce krémového balzamika

Návod

Připravte těsto na placičky: nastrouhejte větší cuketu (cca 320 g) a oloupanou hrušku do mísy. Jednu cibuli nakrájejte na kostičky a přidejte k cuketě s hruškou. Přisypte vločky, mouku i chia semínka, prolisujte česnek, přidejte vejce, osolte, přihoďte čerstvě nasekané oregano. Promíchejte a nechte 10 minut odležet, aby vločky a chia nasákly tekutinu.
Vytvarujte malé placky a opékejte na oleji 4 minuty z každé strany. Nebo můžete péct v troubě - potřete olejem, položte na pečicí papír a pečte 20 minut při 200 °C.
Připravte salsu: druhou cibuli nakrájejte na kostičky, fíkům odkrojte tvrdší stopku a nakrájejte na proužky, měnší cuketu (cca 200 g) nakrájejte na tenčí hranolky. Na olivovém oleji nechte zesklovatět cibulku, pak přidejte fíky a po chvíli cuketu. Opékejte za občasného míchání 10 minut. Zalijte balzamikem a dobře promíchejte.
Cukeťáky podávejte proložené salsou spolu se snítkou čerstvého oregana.
Cukeťáky s cuketovo-fíkovou salsou

Cukeťáky s cuketovo-fíkovou salsou

Ingredience

  • 2 cukety (520 g)
  • 1 větší hruška (200 g)
  • 600 g celozrnné mouky (špaldové, pšeničné)
  • 60 g pohankových vloček
  • 3 lžíce chia semínek
  • 2 biovejce
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 1 lžička himálajské soli
  • 50 g sušených fíků
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce krémového balzamika

Návod k přípravě

Připravte těsto na placičky: nastrouhejte větší cuketu (cca 320 g) a oloupanou hrušku do mísy. Jednu cibuli nakrájejte na kostičky a přidejte k cuketě s hruškou. Přisypte vločky, mouku i chia semínka, prolisujte česnek, přidejte vejce, osolte, přihoďte čerstvě nasekané oregano. Promíchejte a nechte 10 minut odležet, aby vločky a chia nasákly tekutinu.Vytvarujte malé placky a opékejte na oleji 4 minuty z každé strany. Nebo můžete péct v troubě - potřete olejem, položte na pečicí papír a pečte 20 minut při 200 °C.Připravte salsu: druhou cibuli nakrájejte na kostičky, fíkům odkrojte tvrdší stopku a nakrájejte na proužky, měnší cuketu (cca 200 g) nakrájejte na tenčí hranolky. Na olivovém oleji nechte zesklovatět cibulku, pak přidejte fíky a po chvíli cuketu. Opékejte za občasného míchání 10 minut. Zalijte balzamikem a dobře promíchejte.

Tip

Cukeťáky podávejte proložené salsou spolu se snítkou čerstvého oregana.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.