info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Cizrnová musaka

Ingredience

250 g cizrny
2 plechovky drcených rajčat
1 lžíce bujonu
1 lžička skořice
1 lžička mleté papriky
1 lžíce provensálského koření
2 lilky
1 cibule
100 ml oleje
600 ml sójového jogurtu

Návod

Lilek nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte na plechu 10 minut „vypotit“, vodu otřete. Zastříkněte částí oleje, posypte provensálským kořením a pečte do změknutí při 170 °C cca 20 minut. Nechte vychladnout.
Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli. Zalijte rajčaty, přidejte část bujonu, skořici a krátce poduste. Nakonec vsypte uvařenou cizrnu (kterou jste předtím nechali přes noc namáčet a poté 75–90 minut vařili) a promíchejte. Směs nalijte do zapékací misky a nechte zchladnout, aby povrch mírně zatuhnul.
Do misky vlijte sójový jogurt, přidejte papriku a zbytek bujonu. Důkladně promíchejte. Na cizrnovou směs poklaďte upečené lilky a potřete okořeněným sójovým jogurtem. Předehřejte troubu na 180 °C a zapékejte 20 minut dozlatova.
Tip: Pro urychlení můžete použít sterilovanou cizrnu. Podávejte s rýží, kuskusem nebo pečivem.
Cizrnová musaka

Cizrnová musaka

Ingredience

  • 250 g cizrny
  • 2 plechovky drcených rajčat
  • 1 lžíce bujonu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 2 lilky
  • 1 cibule
  • 100 ml oleje
  • 600 ml sójového jogurtu

Návod k přípravě

Lilek nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte na plechu 10 minut „vypotit“, vodu otřete. Zastříkněte částí oleje, posypte provensálským kořením a pečte do změknutí při 170 °C cca 20 minut. Nechte vychladnout.Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli. Zalijte rajčaty, přidejte část bujonu, skořici a krátce poduste. Nakonec vsypte uvařenou cizrnu (kterou jste předtím nechali přes noc namáčet a poté 75–90 minut vařili) a promíchejte. Směs nalijte do zapékací misky a nechte zchladnout, aby povrch mírně zatuhnul.Do misky vlijte sójový jogurt, přidejte papriku a zbytek bujonu. Důkladně promíchejte. Na cizrnovou směs poklaďte upečené lilky a potřete okořeněným sójovým jogurtem. Předehřejte troubu na 180 °C a zapékejte 20 minut dozlatova.

Tip

Tip: Pro urychlení můžete použít sterilovanou cizrnu. Podávejte s rýží, kuskusem nebo pečivem.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.