info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Buddha bowl

Buddha bowl je miska plná zdravých surovin zalitých báječnou omáčkou. Veliká výhoda takového receptu je jeho naprosto nekonečná variabilita. V létě použijte čerstvé suroviny ze zahrádky nebo z trhu, v zimě fermentovanou nebo pečenou zeleninu, kdykoliv pak semínka, ořechy, zužitkujete také zbytky od předchozího vaření. Za tento recept děkujeme našemu dlouholetému dodavateli bioolejů Emile Noël, připravila © C’est ma food.

Ingredience

200 g kulatozrnné rýže
160 g čerstvých nebo mražených fazolek
2 ks šalotky
125 g špenátu
1 lžíce gomasia
200 g tempehu
1 stroužek česneku
2 ks jarní cibulky
50 g arašídů
4 ks vejce
10 lžic sezamového oleje
4 lžíce tamari
1 lžíce kokosového cukru
4 lžíce umeocta

Návod

Smíchejte všechny ingredience na omáčku - lžíci kokosového cukru, 4 lžíce tamari, 4 lžíme umeocta a  lžíce sezamového oleje.
Rýži uvařte dle návodu, udržujte ji teplou.
Fazolky uvařte doměkka.
Nakrájenou šalotku nechte zesklovatět na 2 lžících oleje, vložte špenát, nechte zavadnout, přisypte gomasio.
Tempeh nakrájejte na silnější plátky. Opečte na 1 lžíci oleje, ke konci opékání přidejte nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek.
Jarní cibulky včetně zelené části nakrájejte na jemná kolečka, nasekejte arašídy.
Ve velké pánvi na 2 lžících oleje udělejte volská oka.
Poskládejte misky: do 4 misek servírujte rýži, fazolky, špenát, tempeh a cibulku. Navrch položte vejce, zalijte omáčkou a posypte arašídy.
Buddha bowl

Buddha bowl

Ingredience

  • 200 g kulatozrnné rýže
  • 160 g čerstvých nebo mražených fazolek
  • 2 ks šalotky
  • 125 g špenátu
  • 1 lžíce gomasia
  • 200 g tempehu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 ks jarní cibulky
  • 50 g arašídů
  • 4 ks vejce
  • 10 lžic sezamového oleje
  • 4 lžíce tamari
  • 1 lžíce kokosového cukru
  • 4 lžíce umeocta

Návod k přípravě

Smíchejte všechny ingredience na omáčku - lžíci kokosového cukru, 4 lžíce tamari, 4 lžíme umeocta a  lžíce sezamového oleje.Rýži uvařte dle návodu, udržujte ji teplou.Fazolky uvařte doměkka.Nakrájenou šalotku nechte zesklovatět na 2 lžících oleje, vložte špenát, nechte zavadnout, přisypte gomasio.Tempeh nakrájejte na silnější plátky. Opečte na 1 lžíci oleje, ke konci opékání přidejte nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek.Jarní cibulky včetně zelené části nakrájejte na jemná kolečka, nasekejte arašídy.Ve velké pánvi na 2 lžících oleje udělejte volská oka.Poskládejte misky: do 4 misek servírujte rýži, fazolky, špenát, tempeh a cibulku. Navrch položte vejce, zalijte omáčkou a posypte arašídy.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.