info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Cizrna na paprice

Možná trochu netradičně při přípravě tohoto pokrmu používáme rajče a strouhanou mrkev. Omáčku odlehčí a dodají příjemnou svěžest.

Ingredience

3 lžíce slunečnicového oleje
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks oloupané rajče
1 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce mouky
450 ml vody
200 ml rostlinné smetany
1 plechovka sterilované cizrny nebo 240 g vařené

Návod

Na rozehřátém oleji restujte dozlatova nakrájenou cibuli s najemno nastrouhanou mrkví. Mezitím si oloupejte rajče – v misce ho zalijte vroucí vodou, po minutě půjde slupka snadno sloupnout. Směs na pánvi osolte, přidejte nakrájené rajče a dále restujte.
Vmíchejte papriku a zaprašte moukou. Opět krátce orestujte. Přidejte bujon, vodu, smetanu a na nízkém plameni poduste do změknutí zeleniny (asi 15 minut). Rozmixujte dohladka.
Do směsi vložte vařenou nebo sterilovanou cizrnu a nechte společně prohřát. Tip: Podávejte s těstovinami, bramborovými nočky nebo s houskovým knedlíkem.
Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

Ingredience

  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks oloupané rajče
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 lžíce mouky
  • 450 ml vody
  • 200 ml rostlinné smetany
  • 1 plechovka sterilované cizrny nebo 240 g vařené

Návod k přípravě

Na rozehřátém oleji restujte dozlatova nakrájenou cibuli s najemno nastrouhanou mrkví. Mezitím si oloupejte rajče – v misce ho zalijte vroucí vodou, po minutě půjde slupka snadno sloupnout. Směs na pánvi osolte, přidejte nakrájené rajče a dále restujte.Vmíchejte papriku a zaprašte moukou. Opět krátce orestujte. Přidejte bujon, vodu, smetanu a na nízkém plameni poduste do změknutí zeleniny (asi 15 minut). Rozmixujte dohladka.Do směsi vložte vařenou nebo sterilovanou cizrnu a nechte společně prohřát. Tip: Podávejte s těstovinami, bramborovými nočky nebo s houskovým knedlíkem.

Můj proklepnutý košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat
Už jen krůček k eko srdcovkám

Pro ukládání a zobrazení oblíbených zelenáčů se prosím přihlaste nebo registrujte.