info@econea.cz

226 633 542 (Po - Pá: 9 - 17 h)

Nobilis Tilia Jojobový olej BIO (100 ml)

Indiánský ranhojič
Nobilis Tilia Jojobový olej BIO (100 ml)

Nobilis Tilia Jojobový olej BIO (100 ml)

Indiánský ranhojič

Jojobový olej používaly odpradávna indiánské ženy pro jeho všestranné a zázračné účinky. Hydratuje pokožku do hloubky, čímž zlepšuje její odolnost - a umí účinně bojovat s vráskami. Pomáhá při hojení a poradí si i s pigmentovými skrnami. Je vhodný pro všechny typy pleti a obsahuje přirozený UV filtr. Je oblíbený i pro masáže a také ideální jako základní olej do vlastních směsí.

Nobilis Tilia je ryze českou společností vyrábějící tu nejkvalitnější přírodní kosmetiku. Většina produktů má jedny z nejpřísnějších certifikátů CPK nebo CPK BIO, které zaručují nejvyšší kvalitu surovin i výrobního procesu. 


Více o produktu

Standardní cena 399 Kč


/
In stock Skladem In stock Skladem 3 kusy In stock Odesíláme do týdne Out of stock Vyprodáno
Shipping Odešleme nejpozději:
Shipping Odešleme nejpozději:
Přidat do oblíbených

Zboží skladem objednané do 10:00 odesíláme už tentýž pracovní den
Všechny naše produkty důkladně vybíráme
Možnost vrácení zboží do 30 dnů
Zásilky balíme s láskou a ekologicky

Chrání a hydratuje

CPK BIO - Certifikovaná BIO přírodní kosmetika

100% rozložitelné v přírodě

Český výrobek

Netestováno na zvířatech

Vhodný pro vegany - žádné živočišné přísady


Kde se vzal?

Jojoboý olej se získává lisováním bílých jadérek simondsie čínské neboli jojoby čínské, jinak známé rovněž jako pouštní ořech. Jedná se o plody stálezeleného dlouhověkého keře, který dorůstá zhruba 3 m a pěstuje se převážně v Mexiku, Arizoně, Izraeli, Austrálii, Argentině, Peru, tedy v oblastech s plným sluncem a suchou lehkou půdou. Ačkoli nese rostlina název jojoba čínská, z Číny nepochází a nemá s ní prakticky nic společného. Samotné plody se nápadně podobají žaludům a obsahují až 60% tekutého vosku s bodem tání 7 stupňů. Ano, jojobový olej je z čistě chemického hlediska kapalný vosk nikoli olej, přesto jej nazýváme olejem.

Vlastnosti jojobového oleje

  • Prakticky nežlukne, při správném skladování je jeho trvanlivost téměř neomezená.
  • Je čirý, bez zápachu a je skvěle vstřebatelný.
  • Je to tekutý vosk s vysokým poměrem nenasycených mastných kyselin.
  • obsahuje přirozený UV filtr 2 – 4.
  • má v sobě hojné množství vitaminu E.

Jaké má účinky a pro koho je vhodný?

Olej z jojoby je svoji strukturou velice podobný lidskému kožnímu mazu, hodí se tedy pro ošetřování všech typů pleti od citlivé po mastnou, aknózní. Vysoký obsah vitamínu E přispívá k ochraně kožních buněk a jeho protizánětlivý účinek se hodí právě při ošetřování pleti postižené akné, kromě toho výrazně napomáhá regeneraci pleti a bojuje s pigmentovými skvrnami.

Tento olej byl využíván odpradávna indiány, zejména Apači. Indiánské ženy používaly jojobu pro usnadnění porodu a pro hojení jizev a vyhlazení pleti.

Jak je možné olej používat

  • Pleť - Olej můžete používat místo krému na den i na noc. Aplikujte vždy na vlhkou pleť.
  • Vlasy - Olej můžete v několika málo kapkách vmasírovat i do vlhkých vlasů - budou jemnější, lesklejší a krásně hebké.
  • Masáže - Pro svou všestrannost a také neutrální vůni je ideální pro relaxační i hloubkové masáže všeho druhu.
  • Základní surovina - Je ideální jako pevný a kvalitní základ pro tvorbu vašich vlastních směsí.

Náš tip!

Olej můžete používat jen tak jak je nebo ho smíchat s pár kapkami éterického oleje. Rozmarýn pro pevné vlasy, růže pro hlubokou relaxaci... Záleží na vás.

Jak jednoduše rozpoznat kvalitní olej vám poradíme zde. A jak se nesložit ze složení kosmetiky se dočtete v tomto článku na blogu.

Na zoubek tenzidům - látkám, které propůjčují kosmetickým produktům čisticí sílu, se můžete mrknout v tomto blogovém článku.

Pokud se rádi noříte do světa aromat, ale stále se ztrácíte mezi těmi syntetickými a přírodními, prolistujte si tento článek s velkým srovnáním vůní.

A že vůně z přírody mohou prospívat zdraví a jak, se dozvíte v tomto voňavém blogovém článku.

Konkrétní tipy na aromaterapeutickou léčbu různých zdravotních neduhů s použitím esenciálních olejíčků od Nobilis Tilia pak můžete omrknout v tomto praktickém článku.

S výběrem toho pravého esenciálního oleje vám podáváme pomocnou ruku tady.

Nobilis Tilia kuchtí i velkou spoustu produktů pro ty nejmenší z nás. Jak děťátko šetrně utírat, natírat a v čem ho cachtat, si můžete přečíst tady.

Správným skladováním a zacházením k delší trvanlivosti

Jako každý přírodní výrobek bez silných konzervantů i přípravky Nobilis Tilia mají omezenou dobu trvanlivosti. Údaj o minimální trvanlivosti udává, na jak dlouho garantuje Nobilis Tilia  kvalitu výrobku. Při správném skladování a zacházení je však možné kvalitu udržet i výrazně déle. Tady je pár tipů: 

  • Nevystavujte výrobky přímému slunci.
  • Uchovávejte kosmetiku v temnu a v dobře uzavřeném obalu.
  • Skladujte výrobky v prostředí se stálou teplotou do 25 stupňů Celsia (v případě, že není na obalu uvedeno jinak).

Extra tipy na uchování kvality

Éterické oleje skladujte v dobře uzavřených lahvičkách v chladu a temnu. Vitalita aromatu je důležitá pro terapeutický účinek – v lednici se vitalita snižuje a před použitím se oleje musejí včas vyndat. Navíc některé oleje v chladu ztuhnou. Proto lednici používejte jen pro velké objemy nebo pro dlouhodobé skladování.
 
Květinové vody naopak skladujte nejlépe v lednici. Bez konzervantů jsou velmi náchylné k mikrobiologické kontaminaci, proto lahvičky neotvírejte ani nepřelévejte.
 
Rostlinné oleje lisované za studena uchovávejte v temnu, nejlépe v tmavých skleněných lahvích. Temno je pro ochranu důležitější než chlad. Potřebujete-li je delší dobu skladovat, můžete je dát i do mrazáku. Rozmrazujte šetrně při pokojové teplotě.
 

Namíchané masážní, tělové či obličejové směsi vydrží ve standardních pokojových teplotách několik měsíců (viz doba trvanlivosti). 

CPK a CPK BIO jsou zárukou nejvyšší kvality

Většina (ale ne zcela všechny) produktů Nobilis Tilia se pyšní certifikáty CPK (Certifikovaná přírodní kosmetika) a CPK BIO. Ty jsou jedněmi z nejpřísnějších certifikátů na světě. Jsou zárukou, že takto označené produkty obsahují jen ty nejkvalitnější rostlinné suroviny z ekologického zeměděství nebo z volné přírody. Podíl přírodních surovin (po odečtení vody) je minimálně 85 % u CPK a 90 % u CPK BIO. Produkty neobsahují parafín, vazelínu, silikon, ropné deriváty či geneticky modifikované suroviny. Tuto filozofii vyznávají i všichni dlouhodobě prověření dodavatelé. 

O značce Nobilis Tilia 

Přírodní aromaterapeutická kosmetika Nobilis Tilia nabízí již od roku 1994 výjimečnou péči s blahodárnými účinky éterických olejů. Tyto mocné esence siličnatých rostlin v sobě ukrývají hlubokou sílu a energii, která je zachycena spojením tradiční metody destilace vodní párou a přírodních živlů ohně, vody, země a páry. Díky tomu kosmetické produkty Nobilis Tilia pečují celostně o krásu i tělesné a psychické zdraví člověka. Láska k přírodě, ruční výroba v krajině Českého Švýcarska a mnohaletá praxe předních odborníků na aromaterapii v Čechách se zrcadlí v kosmetice té nejvyšší kvality, jež poskytuje péči celé rodině.

Produkty Nobilis Tilia jsou koncipovány tak, aby pečovaly nejen o tělo, ale také o duši. Proto se firma velmi výrazně věnuje aromaterapii, spolupracuje s řadou světových odborníků a neustále zkoumá nové a nové kombinace a cesty, jak co nejúčinněji používat éterické oleje v rámci kosmetiky a péče o tělo.

Nutno také dodat, že společnost upřednostňuje ekologicky odbouratelné suroviny, má vlastní kořenovou čistírnu odpadních vod, recykluje odpad a obecně přistupuje k vývoji a výrobě velmi zodpovědně. Většina propagačních materiálů je natištěna na udržitelně vyráběném papíře s certifikátem PEFC.

Zajímá vás Nobilis Tilia ještě víc? Přečtěte si tento článek o tajemství a filosofii české značky ze Šluknovského výběžku.

V rozhovoru se zakladateli této voňavé značky se pak dozvíte třeba o vývoji aromaterapie v našich luzích a hájích. Poodhalí vám také proces výroby nových produktů a další zákulisní zajímavosti ze světa léčivých vůní.

Obsahují produkty Nobilis Tilia palmový olej? Nelze to zcela vyloučit.

Econea neprodává žádné produkty Nobilis Tilia, kde je palmový olej základní surovinou. 

V kosmetice, ani v té BIO a certifikované, dnes bohužel téměř není možné zcela vyloučit přítomnost derivátů palmového oleje. Týká se to především emulgátorů a povrchově aktivních látek, u nichž nelze zjistit, jaké oleje jsou prvotním zdrojem mastných kyselin použitých při výrobě. Tyto zcela běžné složky totiž mohou být vyrobené z více druhů olejů a jedním z nich je i palmový. Tím, že kosmetické firmy své suroviny obvykle kupují od dodavatelů, tak obvykle nelze na 100 % přítomnost PO a jeho derivátů vyloučit. To je i případ Nobilis Tilia - nedokáží to na 100 % garantovat.

Skladové číslo: NOB115   |   Pozice: J-4-1-A

Značka Nobilis Tilia
Země původu: Země původu Jižní Amerika: Uruguay, Argentina. Plněno v ČR.
Certifikáty: CPK bio
Materiál balení: Skleněná lahvička s aplikátorem a plastovým víčkem.
Co s obaly: Skleněnou lahvičku recyklujte v kontejneru na sklo. Plastové víčko oddělte od aplikátoru a zrecyklujte v kontejneru na plast. Aplikátor je z borosilikátového skla, patří tedy buď do směsného odpadu nebo po oddělení gumové části do sběrného dvora.

Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojobový rostlinný olej v bio kvalitě)

Skladové číslo: NOB115  |   Pozice: J-4-1-A

Naposledy prohlížené produkty

Košík (0)

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vyberte zemi a měnu

Nelétáme ještě do celého světa jako čínské cvičky, ale doručujeme do Čech a na Slovensko.

Pokračovat